Obrenovac, 05.07.2020

Rekonstrukcija trotoara širom Obrenovca (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 18.02.2020.
Radovi će se izvoditi u naredna tri meseca

Foto:lokalnenovine.rs
Javno komunalno preduzeće "Beograd put" će u naredna tri meseca izvoditi radove na sanaciji i potpunoj rekonstrukciji trotoara širom Gradske opštine Obrenovac.

Mirko Vranešević, predsednik Skupštine gradske opštine Obrenovac, ukazao je na značaj koji trotoari imaju u ostvarivanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

"Gde god da postoje uređeni trotoari, smanjen je broj saobraćajnih nezgoda. Uređenjem trotoara omogućuje se pešacima prostor koji zaslužuju i koji im je potreban da bi bezbedno došli do svojih odredišta, a i olakšava se vozačima, jer ne moraju da obilaze pešake koji bi se u slučaju nedostatka trotoara morali kretati putem, tako da se samim tim osigurava bezbednost svih učesnika u saobraćaju", rekao je Vranešević.

On je najavio potpunu rekonstrukciju trotoara kod Javnog komunalnog preduzeća Obrenovac, u Ulici Cara Lazara. Vranešević je, takođe, predstavio detaljan plan radova na rekonstrukciji trotoara na teritoriji opštine, pa s tim u vezi istakao je, da je planirana rekonstrukcija na trotoarima pored osnovne škole ”Posavski partizani”, na trotoaru kod Crne tačke, na desnoj strani koja je trenutno nepristupačna pešacima, kao i rekonstrukcija dela trotoara u Nemanjinoj ulici.

"Ukoliko u narednom periodu bude bilo dostupnih sredstava, planirana je rekonstrukcija i drugih trotoara na teritoriji gradske opštine", dodao je predsednik Skupštine GO Obrenovac.

Iz Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca podsećaju da su aktivnosti koje se tiču sanacije i rekonstrukcije trotoara započete krajem prošle godine, izradom prvih planova.

"Grad Beograd, odnosno ”Putevi Beograd” raspolažu informacijama o tome koji su trotoari oštećeni i na kojim mestima je neophodna sanacija i rekonstrukcija", kazao je Milan Marošanin, direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE