Obrenovac, 11.12.2018

Od danas ka Beogradu i preko Rucke


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 12.02.2018.
Nakon mesec dana od po─Źetka radova otvoren je potpuno nov put u du┼żini od 700 metara

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Predsednici opština Obrenovac i ─îukarica otvorili su danas put Rucka – Mala Moštanica, koji predstavlja alternativni pravac iz Obrenovca ka Beogradu i spaja Moštani─Źku i Ulicu Dušana Damnjanovi─ça na Umci.

Ivan Lazarevi─ç, predsednik Saveta mesne zajednice Mala Moštanica, naglasio je ovom prilikom da je pomenuta saobra─çajnica bila neprohodna poslednjih 30 godina, što dodatno govori o zna─Źaju završenih radova.

Predsednik Gradske opštine ─îukarica Sr─Ĺan Kolari─ç istakao je da postoje planovi o daljem spajanju mesnih zajednica.

„Pre ─Źetiri meseca smo se našli na teritoriji opštine ─îukarica u Ruckoj i dogovorili smo se da zapo─Źenemo radove na sapajnju ove dve mesne zajednice, pre mesec dana smo zapo─Źeli radove i sada imamo novi put. Nastavljamo i dalje i upu─çujemo zahtev Direkciji za gradsko gra─Ĺevinsko zemljište da se u narednom periodu proširi ovaj put, a imamo planove da i dalje spajamo naše mesne zajednice“, rekao je Kolari─ç i dodao da je novi put samo još jedan dokaz odli─Źne saradnje izme─Ĺu opština.

Miroslav ─îu─Źkovi─ç, predsednik Gradske opštine Obrenovac, podsetio da ove dve mesne zajednice nisu direktno povezane otkada je 1968. godine ukinut voz ”─ćira”, koji je prolazio kroz Rucku i Malu Moštanicu.

„Ova nova saobra─çajna veza predstavlja alternativu najve─çem klizištu u Evropi. To je saobra─çajnica na Dubokom koja je u jako lošem stanju, koja se iz meseca u mesec obnavlja i koja prakti─Źno tone prema reci Savi. Ovo je saobra─çajnica za budu─çnost gra─Ĺana Obrenovca i Male Moštanice. Tako─Ĺe, moram da se zahvalim Skupštini Grada Beograda koja je pored ovih sredstava opredelila i ogromna sredstva i uvela direktne linije Bari─Ź-Bari─Źka reka-Mala Moštanica-Beograd“, kazao je ─îu─Źkovi─ç.

On je poru─Źio da ─çe u─Źiniti sve kako bi linija gradskog prevoza 553, koja saobra─ça od Rucke, na raspolaganju bila i meštanima Male Moštanice, što bi bio dodatni kvalitet nove infrastrukture.

─îu─Źkovi─ç je iskoristio priliku da se obrati okupljenim meštanima i ka┼że da ─çe u narednom periodu na ovaj na─Źin biti spojene još dve mesne zajednice sa teritorija opština Obrenovac i ─îukarica, a to su Mala i Velika Moštanica.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE