Obrenovac, 25.08.2019

Radovi na putu u Velikom Polju


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.11.2017.
Kako je i najavljeno, u Mesnoj zajednici Veliko Polje izvode se radovi na rekonstrukciji puta L-2014 ka Stamenića kraju

Foto:Facebook
Meštani i predstavnici Saveta ističu da je u pitanju značajan put koji se svakodnevno koristi.

„Svakoga dana preduzimamo aktivnosti kako bismo unapredili život meštana. Juče su naši penzioneri besplatno išli na izlet, a danas, u nedelju, radimo ovaj značajan put. Iako je izgradnja autoputa značajna za Srbiju i za nas meštane, ovaj lokalni je mnogo značajniji jer ga svakodnevno koristimo,“ rekao je Lazar Pejić, predsednik MZ Veliko Polje.

 Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac, ovom prilikom je najavio radove u ostalim mesnim zajednicama.

„Kao što znate put za donji kraj u Grabovcu se u potpunosti rekonstruiše. Sutra počinjemo sa radovima na totalnoj rekonstrukciji puta koji vezuje Draževac i Baljevac skroz do Ibarske magistrale i krećemo sa rekonstrukcijom puta Ušće-Skela. To je takođe važna saobraćajnica za nas,“ ističe Čučković.

On je izneo podatak o tome da je 30% kompletne građevinske mehanizacije, koju poseduje Srbija, trenutno na teritoriji Obrenovca. Čučković tvrdi da je to prilika da Obrenovac bude uređen poput svih evropskih gradova i dodao da se projekat ''Asfalt do svake kuće'' ne prekida.

 „Ljudi se čude kako se radi nedeljom, čude se kako se radi zimi, moje kontra pitanje je kako se razvijaju Norveška ili Rusija. Kada bi tako bilo, oni nikada ne bi napravili ni metar asfalta jer su tamo često nepovoljni vremenski uslovi. Na našoj teritoriji se primenjuju nove tehnologije prilagođene vremenskim uslovima. Takođe, na ovom putu smo koristili asfaltne mrežice koje smo videli u Beču,“ navodi Čučković.

 Iz Javnog preduzeća za izgradnju ''Obrenovac'' kažu da će se u narednom periodu raditi put L-2015 u Piromanu i Broviću, kružni put u Stublinama i put ka centru Trstenice.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE