Obrenovac, 16.06.2019

Novo igralište u naselju Rojkovac


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 04.11.2017
Otvaranju novog igrališta prisustvovao je i predsednik Gradske opštine Obrenovac koji je sa mališanima podelio radost i najavio još aktivnosti  u naselju Rojkovac u narednom periodu.

Foto:lokalnenovine.rs
U okviru akcije "Kao Taš a naš" koju sprovodi Javno preduzeće za zaštitu i unapređenje životne sredine zajedno sa Gradskom opštinom Obrenovac otvoreno je još jedno novo igralište, ovoga puta u naselju Rojkovac.

 Dečije igralište je obogaćeno potpuno novim multifunkcionalnim kompleksom, koji krase ljuljaške, klackalice, panelne vrteške i klupice. Na ovom prostoru postavljena je nova javna rasveta i urađena je bezbedna podloga za najmlađe. Za one malo starije postavljena je i najsavremenija mini teretana.

"Današnja slika sa ovog mesta rećiće sve, ali to nije sve što smo uradili za Rojkovac, da ćemo još raditi i da će ovo naše najveće naselje biti još lepše. Koliko sutra biće otvoreno igralište za basket, najsavremenije moguće igralište u našem gradu sa najsavremenijom podlogom za basket." - rekao je direktor JP ZŽS, Slavko Berić.

Direktor Berić najavio je i radove na uređenju zelenih površina u naselju Sava, kao i to da će u narednom periodu duž Ravnogorske ulice biti zasađene nove sadnice.

Predstavnici Mesne zajednice Rvati su vredno radili prethodnih meseci tako da je na teritoriji ove mesne zajednice urađeno mnogo. Predsednik Mesne zajednice Rvati, Uroš Šormaz kaže da je zadovoljan urađenim ali da se na ovome neće stati.

Otvaranju novog igrališta prisustvovao je i predsednik Gradske opštine Obrenovac koji je sa mališanima podelio radost i najavio još aktivnosti  u naselju Rojkovac u narednom periodu.

"Za nas u Gradskoj opštini Obrenovac svaki vikend je radan i vidite da smo iz subote u subotu na gradilištima, što započetim, što ovakvim lepim i završenim. Kao što smo najavili na Stočnjaku, danas smo na Rojkovcu, i nećemo se zaustaviti dok i poslednje naselje ne bude urađeno na ovakav način. Jako nam je značajno i da se velika želja stanovnika Rojkovca završi, sledeće nedelje, sledećeg vikenda sa početkom izgradnje fudbalskog igrališta koje će biti na prostoru između škole Jefimija i Sava naselja. Na taj način zaokružujemo ovo naselje kao jedno od najlepših i najbezbednijih, naselje koje ima budućnost. Naša osnovna želja je da i sam Obrenovac kao opština ima budućnost, da ima što veći broj dece, što veći broj stanovnika koji bi mogli da provode vreme na ovakvim prostorima" - rekao je Miroslav Čučković.

Direktor Slavko Berić je prilikom otvaranja igrališta naglasio da život čine male stvari u šta smo se apsolutno uverili posmatrajući radost na licima i dece i roditelja. 

Izgradnja dečjih igrališta će se nastaviti i u narednom periodu u naseljima koja nemaju igralište, kao i po seoskim mesnim zajednicama.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE