Obrenovac, 12.08.2020

RODITELJI U STRAHU


Izvor: Index.hr/Yumama,Lokalne novine | Obrenovac, 06.10.2017.
Uznemirujući trend se širi Internetom

Foto:Printscreen
Internetom se opet širi jedan čudan, za roditelje pomalo zastrašujuć, trend. Pogledajte o čemu je reč...

Neko ukrade sliku deteta, ulepša ga u nekoj od aplikacija za obradu fotografija, a onda objavi kao da je reč o njegovom predivnom detetu.

Razlog? Razlog je, verovali ili ne, veći broj lajkova.

Kako da prepoznate ove fotografije?

Deca na fotografijama imaju nestvarno predivne plave oči, kovrdže kao iz filma, lepši ten i uopšteno sve ono što dete u originalu - nema.

Na taj trend su već upozorile mnoge mame koje su primetile fotografiju svog deteta na nekoj društvenoj mreži, ali na tuđem profilu, pod drugim imenom i izmenjenim fizičkim karakteristikama.

"Iskreno, pre smo se bojali da stavljamo fotografije dece zbog pedofila, a danas više ne postoji neko ko je opasniji od nekog drugog. Čini se da su danas opasni svi, a najčešće baš oni koji uopše ne razmišljaju o opasnostima i sigurnostima. Oni to rade da bi skupljali lajkove.”

"Zar je to stvarno igra koju ćemo igrati? Sa fotografijama male dece? Tuđe dece? Dece koja uopše ne izgledaju kao ova na slici. Dece koja su prirodno toliko lepa i slatka da im uopše ne treba nikakva korekcija?", pita se mama čija se fotografija deteta, ona retuširana, pojavljuje svuda na društevnim mrežama, što majku užasno frustrira jer tome ne može da stane na put.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE