Obrenovac, 24.08.2019

Novo igralište u Romskom naselju u Grabovcu


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 15.10.2017
Predsednik GO Obrenovac je ovom prilikom predstavnicima mesne zajednice  uručio ključ  koji simbolizuje da je parcela na kojoj je počela izgradnja igrališta data na korišćenje Romima koji žive u ovom delu sela.
Svake godine Romi iz romskog naselja u Grabovcu na praznik Pokrova Presvete Bogorodice prisustvuju liturgiji u istoimenoj crkvi koja je izgrađena 2011 godine. Liturgiji na praznik Pokrova Presvete Bogorodice prisustvovao je i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković koji je obišao romsko naselje i porazgovarao sa stanovnicima ovog dela Grabovca.

Predsednik je ovom prilikom predstavnicima mesne zajednice  uručio ključ  koji simbolizuje da je parcela na kojoj je počela izgradnja igrališta data na korišćenje Romima koji žive u ovom delu sela. Radovi na novom fudbalskom i košarkaškom igralištu su u toku i najmlađi će uskoro, posle postavljanja mekše podloge, moći bezbrižno da ga koriste. U ovom delu Grabovca nije postojalo igralište, najbliže igralište udaljeno je četiri kilometra, tako da je danas otključano novo poglavlje za decu iz ovog kraja jer će imati gde bezbedno da se igraju. 

Predsednik Gradske opštine je iskoristio priliku da sa meštanima ovog kraja popriča o njihovom položaju i problemima sa kojima se suočavaju.

Gradska opština Obrenovac ima četiri stuba strategije za poboljšanje položaja Roma.

"Prvi je da svi Romi dobiju dokumenta, drugi stub je opismenjavanje, treći stub je poštovanje onih kategorija koji nemaju gde da žive, a to znači prebacivanje svih kartonskih naselja u zidane objekte i četvrti najvažniji stub su ljudi iz dijaspore, da se uvaži i organizovano iskoristi moć romske dijaspore koja ima ozbiljan novac i koja želi da taj novac vrati u svoje mesne zajednice." - rekao je Čučković.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE