Obrenovac, 07.08.2020

SKORO DŽABE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 22.06.2019.
Nećemo više padati u nesvest zbog računa nakon odlaska u inostranstvo

Foto:Profimedia
Od 1. jula građani država Zapadnog Balkana moći će u romingu međusobno da telefoniraju po cenama nižim za gotovo 30 odsto.

Ovo je, tek početak primene regionalnog sporazuma o romingu koji je potpisan u aprilu. Cene će u ovoj prvoj fazi biti smanjene za 27 odsto, dok se od 1. jula 2021. godine očekuje potpuno ukidanje rominga za zapadni Balkan.

Sporazumom su definisane maksimalne cene poziva, poruka i prenosa podataka. Tako minut razgovora neće moći da košta više od 22,4 dinara, poruka najviše sedam dinara dok će maksimalna cena za prenos podataka iznositi 21,4 dinara po megabajtu.

Cena rominga sa Albanijom biće niža čak 85 odsto, budući da ta zemlja do sada nije bila deo sporazuma koji su 2014. potpsale Srbija, Crna Gora, Severna Makedonija i BiH.

Operateri mobilne telefonije nisu mogli da navedu tačne cene, kao ni da kažu da li će biti niže od maksimalnih koje predviđa sporazum.

Međutim, potvrdili su da je u toku izrada cenovnika i da će građani pre početka primene sporazuma biti obavešteni o tome koliko će ih ubuduće kostati ove usluge.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE