Obrenovac, 20.05.2019

RAST PENZIJA OD OKTOBRA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 22.09.2018.
Najavljeno povećanje i za sledeću godinu

Foto:Profimedia
Ministar finansija SrbijeSiniša Mali izjavio je da će povećanje penzija u Srbiji početi od oktobra, a da njihovo povećanje dalje zavisi od privrednog rasta.

- Kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao, penzije će u Srbiji biti sve veće i veće. Od oktobra počinje povećanje, zatim idu novembar i decembar. Povećanje naredne godine zavisiće od toga kakvi će nam rezultati biti u budžetu, a razmišljamo o daljem povećanju penzija - rekao je Mali gostujući na RTS-u.

On je istakao da je to rezultat odgovorne ekonomske politike i rezultata koji su postignuti u prethodnih par godina, podsećajući da Srbija ima suficit u budžetu već treću godinu za redom.

- Pored toga što na odgovoran način vodimo ekonomsku poltiku ove zemlje i kada zaradite više, imate prostora za povećanje penzija na zdravoj osnovi - ocenio je Mali.

On je napomenuo da niko ne treba da brine da li se ukida ili ne indeksacija.

- Vlada je pokazala da ne donosi političke odluke, kao što je to neko ranije donosio, već ekonomske odluke. I zato nema razloga da se penzije ne povećavaju i više od neke indeksacije, ako rezultati ostvareni prevasnosno u privredi to omogućavaju - istakao je Mali.

On je ukazao da upravo izmene daju Vladi za pravo da poveća penzije i više nego što to, kako je naveo, govori neka indeksacija.

- Zato insistiramo na tome da naši najstariji sugrađani dobiju više ukoliko rezultati u našoj privredi budu bolji, a proteklih godina smo pokazali da možemo odgovorno da vodimo ekonomsku politiku ove države i da imamo i rekordne stope rasta, rekodno niske stope nezaposlenosti i višak u budžetu treću godinu za redom - naveo je ministar.

Upitan kada će biti ukinut zakon o privremenom umanjenju plata u javnom sektoru, Mali je naveo da će se o tome razgovarati s Međunarodnim monetarnim fondom od sledeće sedmice pa do kraja septembra, te da će nakon tih razgovora vlada izaći sa svojim predlogom, precizirao je Mali.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE