Obrenovac, 27.01.2020

Rekonstrukcija glavnog puta u Poljanama


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.02.2019.
U Mesnoj zajednici Poljane danas su započeti pripremni radovi za totalnu rekonstukciju puta L-2009

Foto:lokalnenovine.rs
Reč je o deonici veoma značajnoj za Poljane jer predstavlja glavnu saobraćajnicu kroz selo i spaja ovu mesnu zajednicu sa Konaticama, sa jedne strane i Brgulama, sa druge.

Vladan Petrović, odbornik u Skupštini Gradske opštine Obrenovac, rekao je da će prioritet delovanja Saveta mesne zjadnice i ubuduće biti vezan za putnu infrastrukturu i nastavak uređenja postojećih kao i izgradnje novih puteva.

On je ovom prilikom najavio da će nakon rekonstrukcije glavnog puta biti rekonstuisani i put od okretnice prema TENT- B kao i put za Jakovljevića kraj.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac Mirko Vranešević naglasio je da ove aktivnosti u Poljanama otvaraju ciklus ovogodišnjih radova na rekonstrukciji saobraćajnica na teritoriji cele opštine.

"Moram da kažem da taj ciklus traje poslednjih pet godina, od 2014. godine. Grad Beograd je uložio preko pola milijarde dinara u rekonstukciju saobraćajnica na teritoriji Obrenovca i ta cifra na godišnjem nivou permanentno raste. Svesni smo da su putevi na teritoriji Obrenovca u jako lošem stanju pre svega zbog velike frekvencije teških kamiona i građevinskih mašina zbog radova na autoputu. Radimo na tome da saniramo saobraćajnice i verujemo da će u trenutku kada se završe radovi na izgradnji autoputa situacija biti lakša", kazao je Vranešević.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković je najavio radove širom Obrenovca.

"S obzirom da su prolećne temperature krenuli smo silovito u investicionu 2019. godinu, nakon rekonstrukcije puta u Poljanama, mašine se sele u donji kraj u Vukićevici, gde ćemo rekonstruisati kompletnu deonicu od okretnice do samog Valjevskog puta. Nakon toga idemo u Rojkovac, gde ćemo posle više od tri decenije izvršiti rehabilitaciju svih krakova i svih pristupnih saobraćajnica zgradama, a nakon toga se mašine sele u Novo naselje u Bariču. Nećemo ih zaustaviti do kraja građevinske sezone i do kraja 2019. godine", rekao je Čučković.

On je izneo i podatak o raspisanoj javnoj nabavci za rekonstrukciju svih trotoara u Obrenovcu.

"S obzirom na različite metodologije gradnje trotoara, pristupiće se i različitim metodologijama njihove obnove, od kamenih kocki do običnog asfalta i biće u jednom novom ruhu kao završni čin obnove Obrenovca s obzirom da je najveći broj njih potponuio zbog podzemnih voda", dodao je Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE