Obrenovac, 14.07.2020

Radovi na rekonstrukciji Obrenova─Źke banje


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 12.03.2020.
U toku su radovi na rekonstrukciji nove lamele stare Obrenova─Źke banje, ukupne povr┼íine 355 metara kvadratnih...

Foto:lokalnenovne.rs


Nakon izgradnje desnog krila 2017. godine, radi se na rekonstrukciji levog krila banje gde ─çe biti izgra─Ĺena 21 nova kada. Izvode se radovi na postavljanju nove instalacije i zavr┼ínoj obradi povr┼íina. Ove godine Grad Beograd uzeo je u─Źe┼í─çe u finansiranju rekonstrukcije objekta stare banje i planirano je da radovi budu okon─Źani do polovine jula i da se tada ceo objekat stavi u upotrebu.

Radove su obi┼íli, predsednik op┼ítine Obrenovac, Miroslav ─îu─Źkovi─ç, v.d. direktora Elektroprivrede Srbije, Milorad Gr─Źi─ç, direktor Javnog preduze─ça za izgradnju Obrenovca, Milan Maro┼íanin, direktor Javnog komunalnog preduze─ça ÔÇŁObrenovacÔÇŁ, Slavko Beri─ç, pomo─çnik predsednika op┼ítine Obrenovac , Radovan Manojlovi─ç i ─Źlan Ve─ça op┼ítine Obrenovac Predrag Jovanovi─ç.Nakon rekonstrukcije, ova lamela ─çe biti gotovo identi─Źna lamelama A i B koje su adaptirane u prethodnom periodu.

"Vrednost gra─Ĺevinskih radova je 39.665.000 dinara bez pdv-a, dok je vrednost radova sa porezom na dodatu vrednost 47.500.000 dinara. Radove na rekonstrukciji nove lamele banje izvodi gra─Ĺevinska firma ÔÇŁIzolinvestÔÇŁ, a postavljen rok za izvo─Ĺenje radova je 120 dana, s tim ┼íto o─Źekujemo u istom roku i dobijanje svih saglasnosti, kao i upotrebne dozvole." ÔÇô rekao je Vladeta Mitrovi─ç, pomo─çnik sekretara za investicije gradske uprave Beograda.

Maro┼íanin je ovom prilikom podsetio na dvogodi┼ínju saradnju op┼ítine Obrenovac i Javnog preduze─ça za izgradnju Obrenovca na rekonstrukciji ovog objekta i istakao da su ulo┼żena zna─Źajna sredstva za obavljanje radova.


"Objekat iz 1901. godine koji je tada poklonjen op┼ítini Obrenovac, sada do┼żivljava svoj preporod, bi─çe potpuno rekonstruisan, a na gra─Ĺanima Obrenovca ostaje da koriste banju. Lekovita svojstva vode i sve ono ┼íto ova banja pru┼ża, pomo─çi ─çe na┼íim sugra─Ĺanima da produ┼że dobro zdravlje i da sportisti zale─Źe svoje povrede."- naglasio je Maro┼íanin.

On je najavio da ─çe u maju biti zavr┼íeni radovi na Cevki, gde se prema njegovim re─Źima u predstoje─çoj sezoni o─Źekuje veliki broj posetioca i dodao je da o─Źekuje da nakon zavr┼íenih radova narednih 50 godina ne─çe biti potrebe za ve─çim ulaganjima na prostoru ovih objekata.

"Nakon zavr┼íenih radova na levom krilu banjskog kupatila, ono ┼íto me posebno raduje je da ─çemo u dogovoru sa Domom zdravlja iz Obrenovca i sa ostalim zdravstvenim ustanovama, odre─Ĺenim danima svim posetiocima pru┼żiti mogu─çnost kori┼í─çenja raznovrsnih medicinskih usluga." ÔÇô rekao je Beri─ç.

Miroslav ─îu─Źkovi─ç i Milorad Gr─Źi─ç obi┼íli su zgradu stare op┼ítine na ─Źiju je rekonstrukciju utro┼íeno ve─ç 80 miliona dinara, dok je prema njihovim re─Źima neophodno ulaganje od dodatnih 40 miliona dinara kako bi ovaj objekat bio spreman za upotrebu."Krajem 60-tih i po─Źetkom 70-tih godina kada je izgra─Ĺena zgrada nove op┼ítine, zgrada stare op┼ítine je napu┼ítena i od tog trenutka je zapo─Źelo propadanje ovog objekta. Od najelitnijeg objekta u nekom periodu razvoja op┼ítine Obrenovac, nastao je objekat koji su naselili gra─Ĺani ni┼żeg socijalnog statusa, koji nisu imali uslove da odr┼żavaju ovaj objekat, a imovinski odnosi su ostali takvi da je objekat i dalje bio u vlasni┼ítvu op┼ítine Obrenovac. Vremenom su nastupile dru┼ítvene krize, ratovi, niko se nije bavio odr┼żavanjem objekta, pa je vremenom moralo do─çi do njegovog ru┼íenja."ÔÇô rekao je Gr─Źi─ç.

─îu─Źkovi─ç je podsetio da su svi koji su nekada ┼żiveli na prostoru ovog objekta sme┼íteni u novu stambenu zgradu u Ulici ─Éa─Źkog Bataljona i da su na taj na─Źin stambeni problemi ovih porodica re┼íeni .

"Ja sam kao gra─Ĺanin Obrenovca zadovoljan ┼íto smo zahvaljuju─çi razvoju privrede Republike Srbije mogli da opredelimo jedan deo sredstava za rekonstrukciju ovog objekta." ÔÇô dodao je Gr─Źi─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE