Obrenovac, 06.04.2020

Nova javna rasveta u Ulici Kralja Aleksandra Prvog


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 18.12.2019.
Osvetljeni su pešački prelazi u blizini Sportsko-kulturnog centra

Foto:Printscreen
U prethodnom periodu Komisiji za bezbednost saobraćaja stigle su brojne sugestije Obrenovčana, koje su se ticale neosvetljenih pešačkih prelaza u Ulici Kralja Aleksandra Prvog. U saradnji sa Javnim preduzećem za izgradnju Obrenovca, Komisija je rešila dugogodišnji problem, postavljanjem svetiljki na četiri sporne lokacije.

"Komisiji za bezbednost saobraćaja se u proteklom periodu obraćao značajan broj građana sa teritorije Gradske opštine Obrenovac. Poseban akcenat je bio na četiri pešačka prelaza jer je tu bilo veoma neosvetljeno. Pre svega zbog drveća koje je zaklanjalo svetlost ulične rasvete, koja je inače, na ovom delu bila pojačana", rekao je Mirko Vranešević, predsednik Komisije za bezbednost saobrađaja Gradske opštine Obrenovac.

Vranešević kaže da je isključivo birokratska procedura razlog zbog kog su građani morali duži vremenski period da čekaju postavljanje nove javne rasvete. On je uveren da će osvetljenje dovesti do toga da bezbednost u saobraćaju ovog dela opštine bude na zadovoljavajućem nivou.

"Postavili smo novu javnu rasvetu na četiri pešačka prelaza, koja osvetljava samo te pešačke prelaze. Efekti su već nekoliko dana izuzetno veliki jer i vozači i pešaci sada bolje vide jedni druge, nego što je to bio slučaj. Nadamo se da više nećemo imati nikakvih povreda, nikakvih saobraćajnih nezgoda na ovim pešačkim prelazima", kazao je Milan Marošanin, direktor Javnog preduzeća za izgradnju "Obrenovac".

Najviše problema na ovim lokacijama imali su pešaci i biciklisti, čija je bezbednost posebno bila ugrožena u večernjim satima.

"Naši sigrađani koji žive u oklonim zgradama imali su teške muke, pogotovo noću. Sada svi mogu da budu bezbrižni, a ovo je stvar koju ćemo mi u narednom periodu pokušati da realizujemo i na ostalim kritičnim tačkama koje se nalaze na teritoriji Obrenovca", dodao je Vranešević.

Komsija za bezbednost saobraćaja apeluje na vozače i pešake da i uz postavljenu rasvetu budu veoma pažljivi, pošto je reč o jednoj od najprometnijih saobraćajnica u Obrenovcu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE