Obrenovac, 25.08.2019

Počinju radovi na rekonstrukciji toplovodne mreže


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 20.06.2017.
Radovi na sanaciji počinju krajem nedelje i trajaće narednih 70 dana

Foto:lokalnenovine.rs
Krajem nedelje počinju radovi na sanaciji i rekonstrukciji toplovodne mreže na osam lokacija u našem gradu, a po obimu posla, broju gradilišta i vrednosti investicije, ovo su nezabeleženi radovi u Toplovodu “Obrenovac” od kada ova ustanova postoji.

Rekonstrukcija mreže radiće se u Naselju Gaj, Rojkovac, Rvati, Starom igralištu, Ciglani i delu glavne ulice. Ukupna vrednost investicije je milion evra.

-Na to koje ćemo trase raditi odlučili smo se na osnovu gubitaka beleženih u toku prethodnog perioda, na osnovu veka trajanja cevovoda i na osnovu trase kuda se cevovod kreće. Ovo su sredstva uložena u stabilnost, pouzdanost, dobro grejanje i sredstva uložena u budućnost ovog grada. Sve ove trase imaju dobro razduženje u stanju cevovoda u mestima koja više nisu mogla da izdrže krpljenje, sporadična i paušalna rešenja i morali smo radikalno da pristupimo njihovom rešavanju, a moram reći da je dobar deo ovih procesa uništavanja cevovoda izazvala poplava – rekao je direktor JKP “Toplovod” Boris Ivković

Javno komunalno preduzeće “Obrenovac” pristupilo je sveobuhvatnoj akciji obnove toplifikacionog sistema, naglasio je predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković.

-Toplifikacioni sistem, kao što znate jedan od najboljih u Srbiji, ali nažalost više od tri decenije nije u potpunosti obnavljan. Mislim da ova aktivnost koja će se meriti u 8 km rova, koji će biti iskopan kroz naš grad i u 16 km položenih apsolutno novih cevi, pružiti mogućnost da u narednim decenijama imamo jako i pouzdano grejanje kao što smo imali do sada. Narod to nije osećao, ali fotografije koje smo izložili govore više od reči. Na njima se vidi trenutno stanje svih toplovodnih cevi kao i svih ostalih elemenata toplifikacionog sistema. Mi smo imali situaciju da pojedine havarije u nekim lokalnim samoupravama, kao što je bio Kruševac na primer, su po više meseci ostavile ljude bez grejanja i ovo je aktivnost za koju molim razumevanje svih građana jer sam siguran da će biti negodovanja zbog tolike količine radova na gradskim ulicama. 16 km raskopanih ulica i postavljenih cevi i radovi koji će trajati više od dva meseca je nešto što moramo svi zajedno da istrpimo kako bi naš sistem doveli u potpuno novo stanje nakon nekoliko decenija – rekao je Čučković

Prema rečima člana Veća GO Obrenovac, Miloša Stankovića, koordinaciju između građana i ekipa na terenu pomoći će predstavnici Mesnih zajednica.

-Zajedno sa izvođačima i građanima biće i predstavnici Saveta centralnih mesnih zajednica, kako bi zajedno pronašli rešenje ukoliko dođe do nekih sitnijih problema. Sve one potrebe koje će građani iskazati ka nama će biti apsolutno prihvaćene i biće propraćene od strane predstavnika Mesnih zajednica- rekao je Stanković

Izgradnja toplifikacionih sistema unutar postojećih obezbediće pouzdanije snabdevanje delova grada za koje je opština predvidela sredstva za širenje toplifikacione mreže, a to je Savska ulica na Zabrežju, Muzička kolonija, Belo polje i Šljivice.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE