Obrenovac, 13.11.2019

Rekonstrukcija toplovodne mreže u Rvatima


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 22.04.2019.
U naselju Rvati, u Kninskoj ulici, započeti su radovi na rekonstrukciji toplovodne mreže

Foto:Printscreen
Iako grejna sezona nije završena, JKP “Toplovod”, ranije nego prethodnih godina počinje remontnu sezonu, sa ciljem da svi radovi budu završeni do 1. oktobra. Ove godine aktivnosti će se odvijati na 15 gradilišta, čija vrednost dostiže 150 miliona dinara.

Radovi u Rvatima se izvode zato što su tokom sezone primećeni gubici toplotne energije, objasnio je Uroš Šormaz, predsednik Saveta mesne zajednice Rvati.

Direktor JKP ”Toplovod” Boris Ivković kazao je da, iako je zvanično grejna sezona u Srbiji završena, na teritoriji opštine Obrenovac biće završena nakon vaskršnjih praznika.

"Ono čemu težimo je da svake godine uradimo što više i da krenemo što ranije, jer ono što je kod toplovoda specifično u odnosu na druge komunalne sisteme je što naša građevinska i remontno investiciona sezona kratko traje. Pored sanacija i rekonstrukcija radićemo i nove konzume. U narednih nekoliko dana krećemo sa primarom od toplotne podstanice Breska, potom krećemo sa primarom za nove toplotne podstanice Belo Polje 13 i Belo Polje 17. U julu je u planu izgradnja sekundarne mreže i priključivanje prvih domaćinstava u Bresci, potom u julu i avgustu priključivanje prvih domaćinstava u Belom Polju 13 i 15. Krajem leta kreće i primar za Muzičku koloniju", rekao je Ivković.

On je zamolio građane, u čijim se dvorištima trenutno kopa, za strpljenje, jer se radovi izvode samo tamo gde je neophodno i gde postoje saznanja da je cevovod truo.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković danas je govorio i o važnim koracima koji se tiču grejanja u Zvečkoj, Urovcima i Krtinskoj.

"Važno obaveštenje za građane Zvečke, Urovaca i Krtinske jeste da je gradski zavod za veštačenje završio eksproprijaciju za zemljište i završio procenu cene zemljišta i mi ćemo izvršiti otplatu svih dvorišta kroz koja će prolaziti Treća magistrala. To je prvi čin pred tender koji će biti raspisan za izgradnju velike cevi koju finansira ”Elektroprivreda Srbije”. Time ulazimo u novi petogodišnji ciklus kojim ćemo pokriti sva ova naselja koja danas nemaju grejanje. To je preko 3000 domaćinstava i prilika da napravimo kompletan prsten centralnog grejanja Obrenovca posle nekoliko decenija otkad je započeta gradnja toplovoda, pre svega izgradnjom nulte magistrale od Termoelektrane ka kasarni i dalje kroz sva naša naselja", istakao je Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE