Obrenovac, 25.08.2019

Uređenje Prve Obrenovačke Osnovne škole


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.08.2017
Sve osnovne i srednje škole u Obrenovcu biće maksimalno sređene i spremne za početak nove školske godine.
U Osnovnoj školi ,,Prva Obrenovačka" trenutno se izvode radovi na uređenju učionica i hodnika u školi. Prvog septembra školarci će biti u sređenim prostorijama, a ova škola je samo jedna u nizu u kojoj se izvode pripreme za početak nove školske godine.

Direktorka ,,Prve Obrenovačke" Osnovne škole, Milena Ergarac rekla je da su radovi započeti odmah na početku letnjeg raspusta. Ona je dodala da su radovi u školi na hoblovanju parketa, krečenju zidova i da se radi zamena stolarije. Ergarac je naglasila da je do sada urađeno nekoliko učionica, kao i hodnik, i rekla da će svi radovi do prvog septembra biti završeni.

Pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac Dragan Blažić kazao je da su radovi u svim školama u punom jeku.

- Jedan deo za rekonstrukciju opredeljen je iz sredstava koje sama škola obezbeđuje, dok je drugi deo sredstava obezbedila opština Obrenovac. Uređuje se prostor, stolarija je stara, tamo gde je potreba menjamo i školski nameštaj. U nekim školama rade se i veći infrastrukturni radovi, poput škole u Stublinama gde se radi potpuna sanacija toaleta. Gradska opština pomagaće sve škole. Raspisani su tenderi za prevoz, opština je i ove godine obezbedila sredstva, tako da će svi učenici imati priliku da se od svog mesta stanovanja prevezu do svake škole. Ovom prilikom pozvao bih i sportske klubove da se prijave za korišÄ‡enje sportskih sala. Škole na taj način obezbeđuju sredstva za svoje funkcionisanje, dok sportski klubovi uz program ,,Eko dinar" mogu da plaćaju zakup sala - kazao je Blažić.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE