Obrenovac, 21.09.2019

Novi toaleti u OŠ 'Živojin Perić' u Stublinama


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 27.07.2017
Na inicijativu Mesne zajednice Stubline i uz pomoć Gradske opštine Obrenovac doneta je odluka da se srede toaleti koji su bili u jako lošem stanju
Oko 500 učenika osnovne škole "Živojin Perić" u Stublinama sa početkom nove školske godine biće u mogućnosti da koristi potpuno rekonstruisane toalete. Na inicijativu Mesne zajednice Stubline i uz pomoć Gradske opštine Obrenovac doneta je odluka da se srede toaleti koji su bili u jako lošem stanju. Investicija vredna 2 miliona dinara započeta je ovih dana, a cilj je da se svim mališanima sa teritorije Gradske opštine Obrenovac obezbede adekvatni uslovi boravka u školama.

Predsednik Mesne zajednice Stubline, Petar Petrović,  izrazio je zadovoljstvo što je pokrenuta inicijativa naišla na dobar odziv u opštini i na lično angažovanje predsednika Čučkovića radovi su započeti u vrlo kratkom roku.

Direktorka škole Biljana Obradović izjavila je da su u školi imali velike probleme što se tiče sanitarnih čvorova usled dotrajalosti i oštećenja cevi i kompletne instalacije, a veliki problem je pravila i vlaga koja je prouzrokovala otpadanje pločica i znatno doprinela urušavanju kompletnog izgleda školskih toaleta. 

Pomoćnik predsednika Dragan Blažić rekao je da je dužnost Gradske opštine Obrenovac i Komisije za obrazovanje da one velike krucijalne projekte  za same škole uvek potpomažu, a to se uglavnom svodi na rad na kanalizaciji, na vodovodnoj mreži, na elektoinstalacijama i na obezbeđivanju svih uslova za bezbednost učenika u školama.

 - Sve osnovne i srednje škole u Obrenovcu će umivene i u novom ruhu dočekati svoje mališane i đake srednjih škola od prvog septembra. Trudićemo se da ovaj posao bude završen u roku. U ovoj školi kada smo uvodili vodu obećali smo da ćemo uraditi nove toalete. Frapantna je bila ta činjenica da toaleti i u muškom i u ženskom delu nemaju uopšte vrata. To je nešto što je moralo da doživi totalnu rekonstrukciju posle četrdeset i nešto godina i trudićemo se da pored tih, uslovno rečeno, malih stvari nastavimo intenzivno na izgradnji velikih obrazovnih objekata - rekao je predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković.

Predsednik je najavio da se do kraja godine očekuje početak radova na izgradnji nove fiskulturne sale i škole u Zvečkoj za čije izvođače radova će biti raspisan tender krajem avgusta, a naredne godine i Skela će dobiti fiskulturnu salu, poput one u Grabovcu, za koju je projekat završen.

Rok za završetak radova u osnovnoj školi "Živojin Perić" u Stublinama je 25 dana, tako da će ova škola već sredinom avgusta biti spremna da osvežena i lepša dočeka svoje mališane.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE