Obrenovac, 21.09.2019

Podela ,Pa┼żljivka' prvacima Prve obrenova─Źke ┼íkole


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 04.10.2017
Re─Ź je o edukativnoj kampanji┬á koja je posve─çena bezbednosti dece u saobra─çaju i usmerena je na decu, roditelje, nastavnike i voza─Źe.┬á

lokalnenovine.rs


´╗┐

U saradnji sa Agencijom za bezbednost u saobra─çaju Gradska opština Obrenovac tre─çu godinu zaredom organizuje podelu ilustrovanog ─Źasopisa ,,Pa┼żljivka" za sve ─Ĺake prvake. Re─Ź je o edukativnoj kampanji  koja je posve─çena bezbednosti dece u saobra─çaju i usmerena je na decu, roditelje, nastavnike i voza─Źe.  Glavni junak ove kampanje je „Pa┼żljivko“, koji na jedan deci jasan na─Źin objašnjava pravila kretanja u saobra─çaju i koji bi trebalo da bude uzor deci kao neko ko poštuje saobra─çajne propise.

Knjigu "Pa┼żljivkova pravila u saobra─çaju" su, uz prezentaciju saobra─çajnih pravila, prvacima Prve obrenova─Źke osnovne škole  podelili predstavnici Gradske opštine Obrenovac i na─Źelnik saobra─çajne policije.

Predsednik komisije za bezbednost u saobra─çaju Gradske opštine Obrenovac, Mirko Vraneševi─ç rekao je da se u─Źenje kroz igru pokazalo jako korisno i da u poslednje dve godine nijedno dete iz osnovnih škola nije u─Źestvovalo u saobra─çajnoj nesre─çi na teritoriji opštine Obrenovac.

- To jeste uspeh za nas ali i podstrek da i dalje nastavimo da radimo i da sa akcijima dajemo više doprinosa. Zajedno u saradnji sa saobra─çajnom policijom ─Źinimo sve za našu decu, kako bi izbegli neke ne┼żeljene situacije - istakao je Vraneševi─ç.

Pomo─çnik predsednika Gradske opštine Obrenovac, Dragan Bla┼żi─ç kazao je da potpisan protokol izme─Ĺu Ministarstva unutrašnjih poslova i prosvete prema kojem se vrši edukacija u─Źenika koji su ─Źetvrti i šesti razred.

- Radi se o prevenciji nasilja, štetnom uticaju droge i alkohola, sve ono što ─Źeka naše školarce i sa ─Źime moraju na┼żalost da se suo─Źavaju. Odli─Źna saradnja izme─Ĺu Ministarstva prosvete sa policijskom stanicom zna─Źi da ─çe biti redovnije kontrole i obilasci osnovnih i srednjih škola. Insistira─çemo na bezbednosti ─Ĺaka prvaka, pošto ništa nije bitnije od toga da se deca bezbedno vrate ku─çi - naglasio je Bla┼żi─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE