Obrenovac, 25.05.2020

Akcija 'Đaci vas mole, usporite pored škole' u Obrenovcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 27.05.2017
Edukativna akcija '─Éaci vas mole, usporite pored ┼íkole' JKP 'Parking servis'odr┼żana je u Obrenovcu gde su obrenova─Źkim mali┼íanima kroz interaktivnu predstavu predstavljena osnovna pravila o bezbednosti u saobra─çaju

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Edukativna akcija „─Éaci vas mole, usporite pored škole” Javnog komunalnog preduze─ça „Parking servis”odr┼żana je u Obrenovcu gde su obrenova─Źkim mališanima  kroz interaktivnu predstavu  predstavljena osnovna pravila o bezbednosti u saobra─çaju. Predstava je odr┼żana u JP Sportsko-kulturni centar „Obrenovac“. „Parking servis“ je obezbedio scenografiju, predava─Źe za edukativno-zabavnu predstavu i poklone za sve ─Ĺake.

Predava─Ź iz „Parking servisa“ i saobra─çajni policajac na jednostavan i prvacima prihvatljiv na─Źin objasnili su kako pravilno da prelaze ulicu, koriste semafor i tuma─Źe saobra─çajne znake. ─Éaci se tako─Ĺe podsti─Źu da aktivno u─Źestvuju u edukaciji putem provere svog znanja o pravilnom ponašanju u saobra─çaju, a kao nagradu od „Parking servisa“ dobijaju fluorescentne prsluke i Kviz knjigu „Bezbedno do škole“, koja sadr┼żi osnovna pravila ponašanja u saobra─çaju.

Cilj ove akcije jeste da se deci najni┼żih razreda osnovnih škola, na teritoriji svih 17 gradskih opština, na jednostavan i prijem─Źiv na─Źin objasne i pribli┼że pravila ponašanja u saobra─çaju.U prethodnom periodu JKP „Parking servis“ dalo je veliki doprinos sigurnosti ─Ĺaka u saobra─çaju. Od 2007. godine od kada je pokrenuta akcija „─Éaci vas mole, usporite pored škole”, odr┼żano je preko 1.200 edukativnih predstava, a 120.000 ─Ĺaka prvaka dobilo je fluorescentne prsluke kako bi bili uo─Źljiviji voza─Źima na putu od ku─çe do škole.

Od po─Źetka ove školske godine predava─Źi su obišli osnovne škole na opštinama Stari grad, Vra─Źar, Novi Beograd, Zvezdara, Vo┼żdovac, Rakovica, Zemun, Grocka, Lazarevac, Barajevo, Sopot i Sur─Źin i ─Ĺacima prvacima podelili fluoroscentne prsluke.


Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac Mirko Vraneševi─ç izjavio je ovom prilikom da je ovo je još jedna akcija u nizu Komisije za bezbednost u saobra─çaju Gradske opštine Obrenovac kojom se pove─çava briga o najmla─Ĺim u─Źesnicima u saobra─çaju. On je rekao da su u─Źenici prvog razreda najranjivija grupa u saobra─çaju i da posebna pa┼żnja mora da se posveti u radu sa tom decom i osvrnuo se na prethodne projekte koji su bili vezani za bezbednost tih mališana. Vraneševi─ç je istakao da se ovim aktivnostima stvara jedna nova i odgovorna generacija u─Źesnika u saobra─çaju.

Akcija se sprovodi uz saglasnost Sekretarijata za saobra─çaj, Sekretarijata za obrazovanje i de─Źju zaštitu i uz podršku Uprave grada Beograda i Saobra─çajne policije Beograda.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE