Obrenovac, 13.11.2018

Svetosavska akademija (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.01.2018.
Sinoć je u pozorišnoj sali Sportsko-kulturnog centra “Obrenovac” održana Svetosavska akademija…

Foto:lokalnenovine.rs
Domaćini su Gradska opština Obrenovac, OŠ “Grabovac”, JP Sportsko-kulturni centar “Obrenovac” i Crkvena opština Obrenovac.

“Hvala Bogu, i ove godine smo proslavili Svetog Savu onako kako to dolikuje, tradicionalnom Svetosavskom akademijom. Moram ovom prilikom da se zahvalim osnovnoj školi u Grabovcu, upravi škole i učenicima koji su se stvarno potrudili da uzmu učešÄ‡e u ovoj akademiji, koja je kruna proslave Svetog Save na teritoriji naše opštine. Stali smo u red onih gradova koji na dostojan način proslavljaju lik i delo Svetog Save. Pored osnovne škole u Grabovcu, veliko hvala Gradskoj opštini Obrenovac, Sportsko-kulturnom centru koji su nam izašli u susret kako bi održali akademiju onako kako to treba i dolikuje.” – rekao je ovom prilikom Slobodan Ilić, sveštenik obrenovačke Crkve.

Svetosavska akademija otpočela je himnom u izvedbi crkvenog hora “Sveti Joakim i Ana”. U program su, pored učenika OŠ “Grabovac”, učestvovali i dečiji hor “Vavedenje Presvete Bogorodice” kao i Dragan Hamović.

Učenici OŠ “Grabovac”, od 5. do 8. razreda, izveli su predstavu koja govori o legendi “Sveti Sava i otac i mati sa malim detetom”.

“Osnovna škola “Grabovac” je imala čast i zadovoljstvo da večeras bude domaćin Svetosavske akademije na opštinskom nivou. Pripremili smo jedan vrlo lep program koji su naši učenici od 5. do 8. razreda izveli. Zajedno sa horom naše Crkve i predstavom, ovo zaista izgleda veličanstveno.”- rekla je direktorka ove škole Snežana Popović.

Svetosavskoj akademiji, pored profesora i učenika, prisustvovali su i predstavnici Gradske opštine Obrenovac.

“Ovo je dan kada Srbija slavi svoju školsku slavu, kada svi mladi treba da se podsete na učitelja Rastka Nemanjića i sva njegova dobra dela. Koristim priliku da se zahvalim svima onima koji su tokom današnjeg dana nizom manifestacija u svim školama obeležili današnji dan, školsku slavu, podsetili nas na našu duhovnost, istoriju, prošlost, tradiciju i dali nam veru da idemo napred, ka boljoj budućnosti.” – rekao je predsednik Komisije za kulturu GO Obrenovac, Zoran Ćorlomanović.  

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE