Obrenovac, 24.02.2019

Svetosavska akademija (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.01.2018.
Sino─ç je u pozori┼ínoj sali Sportsko-kulturnog centra ÔÇťObrenovacÔÇŁ odr┼żana Svetosavska akademijaÔÇŽ

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Doma─çini su Gradska opština Obrenovac, OŠ “Grabovac”, JP Sportsko-kulturni centar “Obrenovac” i Crkvena opština Obrenovac.

“Hvala Bogu, i ove godine smo proslavili Svetog Savu onako kako to dolikuje, tradicionalnom Svetosavskom akademijom. Moram ovom prilikom da se zahvalim osnovnoj školi u Grabovcu, upravi škole i u─Źenicima koji su se stvarno potrudili da uzmu u─Źeš─çe u ovoj akademiji, koja je kruna proslave Svetog Save na teritoriji naše opštine. Stali smo u red onih gradova koji na dostojan na─Źin proslavljaju lik i delo Svetog Save. Pored osnovne škole u Grabovcu, veliko hvala Gradskoj opštini Obrenovac, Sportsko-kulturnom centru koji su nam izašli u susret kako bi odr┼żali akademiju onako kako to treba i dolikuje.” – rekao je ovom prilikom Slobodan Ili─ç, sveštenik obrenova─Źke Crkve.

Svetosavska akademija otpo─Źela je himnom u izvedbi crkvenog hora “Sveti Joakim i Ana”. U program su, pored u─Źenika OŠ “Grabovac”, u─Źestvovali i de─Źiji hor “Vavedenje Presvete Bogorodice” kao i Dragan Hamovi─ç.

U─Źenici OŠ “Grabovac”, od 5. do 8. razreda, izveli su predstavu koja govori o legendi “Sveti Sava i otac i mati sa malim detetom”.

“Osnovna škola “Grabovac” je imala ─Źast i zadovoljstvo da ve─Źeras bude doma─çin Svetosavske akademije na opštinskom nivou. Pripremili smo jedan vrlo lep program koji su naši u─Źenici od 5. do 8. razreda izveli. Zajedno sa horom naše Crkve i predstavom, ovo zaista izgleda veli─Źanstveno.”- rekla je direktorka ove škole Sne┼żana Popovi─ç.

Svetosavskoj akademiji, pored profesora i u─Źenika, prisustvovali su i predstavnici Gradske opštine Obrenovac.

“Ovo je dan kada Srbija slavi svoju školsku slavu, kada svi mladi treba da se podsete na u─Źitelja Rastka Nemanji─ça i sva njegova dobra dela. Koristim priliku da se zahvalim svima onima koji su tokom današnjeg dana nizom manifestacija u svim školama obele┼żili današnji dan, školsku slavu, podsetili nas na našu duhovnost, istoriju, prošlost, tradiciju i dali nam veru da idemo napred, ka boljoj budu─çnosti.” – rekao je predsednik Komisije za kulturu GO Obrenovac, Zoran ─ćorlomanovi─ç.  

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE