Obrenovac, 31.05.2020

Me─Ĺunarodni sajmovi energetike i ┼żivotne sredine u Beogradu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 03.10.2017
Sajmovi ─çe za posetioce biti otvoreni u hali 1 Beogradskog sajma, od srede do petka, 4-6. oktobra, od 10 do 17 ─Źasova.


´╗┐

Me─Ĺunarodni sajmovi Energetika 2017. i EcoFair 2017. odr┼żavaju se pod istim krovom, u isto vreme i pod zajedni─Źkim motom “Nova energija” kako bi se ukazalo na ─Źinjenicu da predstavljaju dve suštinski povezane strane jedinstvenog globalnog fenomena.

Ove dve manifestacije se tradicionalno istovremeno odr┼żavaju, sa idejom o povezivanju u odr┼żivu celinu termoelektrana, hidroelektrana, rudarstva, elektromre┼ża, elektrodistribucija, gasđ░, naftđÁ, obnovljivih i neobnovljivih izvorđ░ energije i problematike energetske efikasnosti, sa jedne strane, i zelene ekonomije, zaštite prirode i ┼żivotne sredine, upravljanja prirodnim resursima, industrije recikla┼że, upravljanja otpadom i svih propratnih tehnologija koje ih podr┼żavaju, sa druge.

Me─Ĺunarodni sajam energetike regionalni je i integrativni predvodnik u povezivanju svih segmenata i faktora energetskog sektora u ovom delu Evrope i najve─çi i najrespektabilniji godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduze─ça, institucija i profesionalaca u sektorima elektri─Źne energije, uglja, nafte i gasa, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti ili rudarstva, iz zemlje i regiona.

Me─Ĺunarodni sajam zaštite ┼żivotne sredine i prirodnih resursa – EcoFair, posve─çen je sistemu i mehanizmima zaštite ┼żivotne sredine, sa posebnim akcentom na “cirkularnu ekonomiju”, industriju recikla┼że, upravljanje otpadom, komunalne tehnologije, zaštitu prirode i zaštitu prirodnih resursa od zaga─Ĺenja.

Konferencije i debate su tako─Ĺe va┼żan deo ovih manifestacija kao prilika da se razmotre najva┼żnija pitanja u oblasti energetike i ┼żivotne sredine za Srbiju, ali i za širi region i ─Źuju razli─Źite stru─Źne analize.

O─Źekuje se u─Źeš─çe oko 150 direktnih i indirektnih izlaga─Źa, me─Ĺu kojima petina inostranih, iz desetak zemalja i više od 8000 poslovnih posetilaca iz zemlje i regiona.

Izuzetnu podršku ovim sajmovima daju brojne privredne, akademske, istra┼żiva─Źke i strukovne organizacije i institucije, a posebna uloga pripada resornim ministarstvima – Ministarstvu rudarstva i energetike Republike Srbije i Ministarstvu zaštite ┼żivotne sredine Republike Srbije.

Posebnu ovogodišnju privilegiju za sve u─Źesnike, izlaga─Źe i posetioce sajmova Energetika 2017. i EcoFair 2017. predstavlja i 6. Me─Ĺunarodni sajam pametnih tehnologija – iSEC – Pametni i sigurni gradovi, u istom terminu, pod svodovima iste sajamske hale, ─Źak i pod istim sloganom, posve─çen pametnim i sigurnim gradovima, naprednim urbanim tehnologijama. Tako ─çe ove tri manifestacije predstavljati jedinstvenu multidisciplinarnu platformu za logistiku nekima od najva┼żnijih tema današnjice, kao što su energija, energetska efikasnost, ┼żivotna sredina, bezbednost i pametno upravljanje gradovima.

Sajmovi ─çe za posetioce biti otvoreni u hali 1 Beogradskog sajma, od srede do petka, 4-6. oktobra, od 10 do 17 ─Źasova. Cena ulaznica za neregistrovane posetioce je 250 dinara, za studente sa indeksom 100 dinara, grupnih 100 dinara, a parking se pla─ça 100 dinara po satu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE