Obrenovac, 21.01.2019

Obrenovčani posetili Sajam poljoprivrede u Novom Sadu(FOTO,VIDEO)


Izvor: GO Obrenovac | Obrenovac, 18.05.2018
Zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac Miodrag Mitrović je, prilikom obilaska najveće manifestacije tog tipa u jugoistočnoj Evropi, izjavio da je ova poseta samo jedan od programa koje opština sprovodi za poljoprivredu.

Foto:lokalnenovine.rs
Više od dve stotine Obrenovčana je i ove godine, u organizaciji Gradske opštine Obrenovac, posetilo Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu. Zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac Miodrag Mitrović je, prilikom obilaska najveće manifestacije tog tipa u jugoistočnoj Evropi, izjavio da je ova poseta samo jedan od programa koje opština sprovodi za poljoprivredu.

– S obzirom da na teritoriji opštine Obrenovac postoji najviše malih gazdinstava, naša preokupacija je pomoć baš njima. Trudimo se da im pomognemo jer već dugo decenija traje napuštanje sela i starenje seoskih domaćinstava. Što više mladi ljudi budu zainteresovani za poljoprivredu, to će i nama kao društvu biti bolje. Sigurno će kvalitetu pomoći za poljoprivredu doprineti i činjenica da je i jedan od članova Veća opštine Obrenovac sada zaposlen u ministarstvu poljoprivrede. Konkretan primer za to je i da je ministar lično bio u poseti našem udruženju lešnikara i onda ih je pozvao da daju predlog koje subvencije suštinski mogu da im pomognu – kazao je Mitorvić i najavio da će grupa obrenovačkih poljoprivrednika u junu besplatno otputovati na međunarodni sajam poljoprivrede u Minsku.

Među izlagačima, našao se i odgajivač konja iz Obrenovca, Vukašin Rakić, koji na sajmu učestvuje već četvrti put. Rakić je izložio dve kobile, izuzetnog pedigrea i kazao da su kobile vrlo atraktivne posetiocima, jer svi žele da ih pomaze. Pohvalio je organizaciju sajma, i istakao da je iz godine u godinu sve bolja.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Aleksandar Bogićević istakao je da su danas, pored zainteresovanih poljoprivrednika, sajam posetili i učenici i nastavnici Poljoprivredno hemijske škole iz Obrenovca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE