Obrenovac, 21.01.2020

ODRŽAN SAJAM ZAPOŠLJAVANJA


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 20.04.2019.
Obrenovčani su u Sokolskom domu imali priliku da se upoznaju sa slobodnim radnim mestima i ponudom na tržištu

Foto:Printscreen
Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Obrenovcu, posle dužeg niza godina, organizovala je Sajam zapošljavanja. Šansu da dođu do novog radnog mesta i da se upoznaju sa ponudom na tržištu u našem gradu nezaposleni su imali juče u Sokolskom domu.

Sanja Nikolić, direktorka filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Obrenovcu, rekla je da se za učešće na sajmu prijavilo preko 25 poslodavaca, kao i da se u ponudi našlo preko 450 radnih mesta. Ona je dodala da je učešće na sajmu za sva zainteresovana preduzeća bilo besplatno.

Maja Lalić, načelnik Odeljenja za privredu i razvoj, istakla je značaj održavanja ovakvih sajmova, iako je Obrenovac opština koja ima veliku privrednu aktivnost i nisku stopu nezaposlenosti.

"Zbog velike privredne aktivnosti na našoj teritoriji dolazi do toga da u našu opštinu dolaze ljudi iz drugih mesta kako bi ovde našli posao i započeli svoju profesionalnu karijeru", kazala je Maja Lalić.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković otvorio je sajam i tom prilikom prisutnima rekao da se seća dana kada je bio organizovan prvi sajam zapošljavanja u Obrenovcu.

"On je bio organizovan u sportskoj hali koja je bila mala da primi sve zainteresovane za pronalaženje posla. Posle nekoliko godina u manjem smo prostoru ali sa istom željom i entuzijazmom da dođemo do poslednjeg čoveka koji se još uvek nije profesionalno ostvario onako kako on želi. Sajmovi će u budućnosti biti prilika da se sastanu radnici koji već imaju posao sa nekim budućim poslodavcima", kazao je Čučković.

On je izneo podatak da je prošle godine samo od poreza na zarade preko milijardu dinara budžeta bilo iz tog izvora i dodao da je to zajednički uspeh svih nas, te se zahvalio ljudima koji rade u filijali NSZ na trudu i radu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE