Obrenovac, 07.07.2020

Započeta rekonstrukcija Stare banje


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 14.02.2017.

Foto:Facebook
Javno preduzeće za izgradnju Obrenovca započelo je izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji stambenih objekata sa prenamenom u javno gradsko kupatilo sa mineralnom vodom – Stare banje u Obrenovcu. Radovi na objektu će se izvoditi po fazama.

Prva faza realizacije je rekonstrukcija desnog krila banjskog objekta odnosno prostora banje u kojoj su bila kupatila sa po dve kade i prostora koji je do nedavno koristila organizacija Crvenog krsta odeljenje u Obrenovcu. Okvirna površina prostora koji se rekonstruiše u ovoj fazi je 208 m2. Po završetku rekonstrukcije ovog dela objekta ukupna površina prostora će biti u funkcije banje. Uz rekonstruisana kupatila korisnicima prostora na raspolaganju će biti i lekarske ordinacije sa uslugom lekarskog nadzora.Izabrani Izvođač radova za prvu fazu realizacije radova je privredno društvo „Peštan“ d.o.o. iz Draževca sa zajedničkim ponuđačem „Beling“ d.o.o. iz Čačka. Zvanični početak radova je 17.02.2017. godine. Rok za završetak prve faze radova po ugovoru je 50 kalendarskih dana.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da se danas obeležava početak građevinske sezone u Obrenovcu i da će se silovito raditi na svim projektima.

- Najvažniji i najskuplji radovi su oni koje je Vlada Republike Srbije opredelila za nas. Počeli su pripremni radovi za izgradnju najvažnije deonice autoputa Obrenovac-Surčin, taj autoput nam suštinski znači svetlu budućnost. Radovi na izgradnji mosta preko Kolubare i Save. Ovaj projekat je finansiralo Ministarstvo turizma i zaista želim da se zahvalim ministru Ljajiću koji je lično obilazio ovu lokaciju i odobrio značajna sredstva za uređenje ovog prostora. Ovo je srce Obrenovca i ovo je nešto po čemu je naš grad bio poznat. Na ovaj prostor svi obrenovčani će biti ponosni kada bude završen. Izgled budućeg objekta se može videti na trgu. Javnost u radu, brzina i efikasnost će nas krasiti i ove godine i tako ćemo nastaviti do završetka svih ovih radova - najavio je Čučković.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća Obrenovac Zoran Lapčević kazao je da će nova banja biti za ponos svim sugrađanima i da će nakon ovih radova ona biti na raspolaganju u toku čitave godine.Direktro Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca Milan Marošanin istakao je da je 1900. godine porodica Marković poklonila opštini Obrenovac ovu zgradu. On je rekao da je u to vreme bilo 15 kada a da ih danas ima 30. Marošanin je dodao da je poslednja investicija bila 1928. godine kada su dozidane nove kade i da od tada nijedno ulaganje nije bilo u ovom objektu.

Opština Obrenovac opredelila je 8 miliona dinara dok je Ministarstvo turizma za rekonstrukciju ovog objekta odvojilo 20 miliona dinara.

Za vreme izvođenja radova pešački prolaz kroz banjsko dvorište će biti zatvoren iz bezbednosnih razloga. Sugrađani će dok radovi traju moći da koriste alternativnu pešačku komunikaciju kroz dvorište Stare opštine (preko puta objekta Bioskopa „Palež“).

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE