Obrenovac, 21.09.2019

Nastavljena akcija sadnje novih drvoreda u Obrenovcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 16.11.2017.
Javno komunalno preduzeće za unapređenje i zaštitu životne sredine u saradnji sa Gradskom opštinom Obrenovac nastavlja akciju koja podrazumeva sadnju novih drvoreda širom opštine Obrenovac

Foto:@Cuckovicm
Slavko Berić, direktor Javnog preduzeća za unapređenje i zaštitu životne sredine, rekao je da se za nastavak akcije čekalo idealno vreme.

"Dočekali smo idealno vreme, to jest, jesenji vegetacioni period da nastavimo sa sadnjom i sa akcijom koliko novih stanovnika toliko drvorednih zasada na teritoriji naše opštine. Trenutno su započeti radovi na postavci novih 65 zasada duž Zabranskog puta. U toku novembra ćemo uraditi levu stranu Zabranskog puta, dok ćemo na proleće raditi i desnu stranu. Ovde sadimo srebrnolisnu lipu, tako da se nadam da će i pčelari biti zadovoljni zato što sadimo medonosne vrste," rekao je Berić i najavio nastavak sadnje duž pešačko-biciklističke staze gde će biti zasađeno još 72 zasada crvenih šljiva.

 "Završili smo ulicu Kralja Milana, od ulice Kralja Petra do Fruškogorske ulice gde smo zasadili 32 drvoredna zasada. Čim se završi uređenje kanala Kupinac na proleće, nastavljamo od Fruškogorske do Rvaćanske ulice. Započeti su radovi i u Ravnogorskoj ulici gde se postavlja sibirski brest," dodao je Berić.

On je podsetio da su u toku radovi i na zaštitnom pojasu oko naselja ''Sava'', a zatim naglasio da će time Obrenovac ove jeseni dobiti preko 1000 novih sadnica.

Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac, pri obilasku radova na Zabranskom putu rekao je da je ovo samo još jedan način da sačuvamo našu budućnost.

"Gradska opština Obrenovac je izuzetno posvećena poslu pošumljavanja našeg grada, bilo da su u pitanju drvoredi uz centralne gradske saobraćajnice, bilo da su u pitanju drvoredi koji su već postojali više decenija unazad pa se menjaju stabla ili se brine o njihovom očuvanju. Posebno smo ponosni na veliko pošumljavanje koje radimo sa Javnim preduzećem ''Srbija šume'' na prostoru Dubokog i prostoru Zabrana. Mislim da je jako važno što stručni ljudi iz Javnog preduzeća za zaštitu životne sredine u saradnji sa ostalim institucijama i organizacijama kao što su, na primer, pčelari, bira vrste sadnica koje će biti u određenim delovima Obrenovca i što na taj način čuvamo našu budućnost," izjavio je Čučković.

On je sa zadovoljstvom istakao činjenicu da se u Obrenovcu godišnje rodi blizu 1000 beba i što na svako rođeno dete opština zasadi 3 nova drveta.

Miodrag Mitrović, zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac, navodi da je postavljanje zasada značajno sa sve ono koji svoje slobodno vreme provode u šetnji do Zabrana ili Arboretuma.

"Osim novih zasada, na mestima na kojima je to potrebno, postavlja se i javna rasveta tako da će sigurno sve više sugrađana biti podstaknuto da se bavi fizičkim aktivnostima i uživa u prirodi," kaže Mitrović. 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE