Obrenovac, 25.02.2020

HALO, OVDE POREZ!


Izvor: Dnevnik,Lokalne novine | Obrenovac, 24.12.2018.
Od stana na dan u Srbiji može da se zaradi čak 900 evra za pola meseca, ali stižu promene!

Foto:Profimedia
Građani koji izdaju stanove turistima na dan neće više moći da se vade na to kako su izgubljeni u poreskim propisima.

Кada od 1. jula naredne godine počne primena Zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana oni će na objekte koje izdaju plaćati paušalni porez.

Кoliko se za sada zna to će biti oko 3.000 dinara po jednom krevetu. S obzirom da se mesečna dobit od ovog posla samo za dvokrevetne stanove meri stotinama evra samo na mesečnom nivou, ne bi trebalo da bude probema da se ova poreska obaveza ispuni.

Paušalnog oprezivanja će tako sigurno biti, ali će se na to još malo čekati pošto je do usvajanja pomenutog propisa ostalo još nešto više od pola godine. U tom periodu biće doneti pravilnici koji treba detaljnije da regulišu ovu oblast.

Privatni smeštajni kapaciteti biće kategorizovani. Zahvaljujući tome i gosti ći da imati jasniju sliku šta ih u stanovima koje iznajmljuju na nekoliko dana čeka. Vlasnicima koji izdaju ove stanove u susret stižu i propisi vezani za e -upravu. Goste će moći da prijave elektornskim putem bez odlaska u nadležnu jedinicu MUP-a, što im je do sada bila obaveza.

Izvesno je da se izdavanje kuća i stanova, posebno u većim gradovima, isplativ posao. To dobro dođe i onima koji ove nekrentine izdaju, baš kao i gostima koji tu borave. Кomfor je skoro isti kao u hotelu, a cene su niže.

Računica kaže da se samo za pola meseca na ovaj način može zaraditi blizu 900 evra, piše novosadski Dnevnik.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE