Obrenovac, 17.06.2019

Sadnja novih drvoreda širom Obrenovca


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 30.11.2018.
Javno komunalno preduzeće za unapređenje i zaštitu životne sredine sadnju je započelo na prostoru kod crkve u Belom Polju, kao i na parking prostoru oko SPA centra

Foto:Printscreen
Javno komunalno preduzeće za unapređenje i zaštitu životne sredine, u sradnji sa Gradskom opštinom Obrenovac, nastavlja akciju prema kojoj se na nekoliko lokacija širom opštine Obrenovac sade novi drvoredi.

Nove sadnice posađene su danas na prostoru kod crkve u Belom Polju kao i na parking prostoru oko SPA centra.

Svetozar Andrić, direktor Javnog preduzeća za unapređenje i zaštitu životne sredine, rekao je da je sada idealno vreme za nastavak sadnje i da će novi zasadi u narednom periodu stići i do ostalih delova opštine Obrenovac.

"Mi smo tek započeli novu akciju za jesenju sadnju. U Obrenovcu postoji veoma razvijena industrija, prvenstveno zbog TENT-a i kompanije Mei Ta i mi smo akcenat upravo stavili na sadnju novih drvoreda. Na ovaj način poboljšavamo kvalitet vazduha u Gradskoj opštini Obrenovac i doprinosimo vizuelno estetskom utisku. Posadili smo nove vrste hrasta i lipe, to su tradicionalne vrste. Paralelno sa sadnjom u prostoru crkvenog drvorišta, nove sadnice postavljamo i na prostoru oko SPA centra. Tamo sadimo brestove, ta vrsta na tom prostoru i ranije je sađena. Više od 400 sadnica biće zasađeno u narednih nekoliko dana. Mi ćemo povećati broj sadnica svake godine, sa ciljem kako bi svaki građanin Obrenovca imao barem po jedno svoje drvo", kazao je Andrić.

Nove sadnice stvoriće vetrozaštitni pojas koji ima funkciju da smanji buku, ali će značajno doprineti i vizuelno-estetskom utisku. U narednom periodu aktivnosti će biti nastavljene u centru grada i širom svih mesnih zajednica u Obrenovcu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE