Obrenovac, 05.04.2020

Sednica Veća Gradske opštine Obrenovac održana u Jasenku (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.12.2019.
Sa meštanima i Savetom mesne zajednice obavljen razgovor o rešavanju tekućih problema

Foto:lokalnenovine.rs
Članovi Veća Gradske opštine Obrenovac i direktori javnih preduzeća se teritorije opštine Obrenovac podneli su izveštaj o aktivnostima koje su bile realizovane na teritoriji Mesne zajednice Jasenak u proteklom periodu, a koje se tiču javne rasvete, uređenja kanala, asfaltiranja puteva i drugih tekućih pitanja.

"Prvi put otkad postoji MZ Jasenak održana je sednica opštinskog Veća. U Jasenku je izgrađen jedan od najvećih kapitalnih projekata Jasenički potok, koji je zadnjih 4,5 decenije najveća investicija u Jasenku. Asfaltiran put za Zabran-Senić kraj, nastavlja se asfaltiranje Vinskog puta, postavljeno je i ulično osvetljenje. U narednom periodu je najbitnija rekonstrukcija puteva, tri kraka puta L 2004, L 2005 i L 2038. Rekonstrukcija Doma u Jasenku, uvođenje vode u Dom, postavljanje cevnih propusta u Jasenačkom potoku i nadstrešnice u osnovnoj školi u Jasenku", izjavio je Dragivoje Radosavljević, predsednik Mesne zajednice Jasenak.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da je ova sednica još jedna u nizu onih koje imaju za cilj da se građani bliže upoznaju sa radom opštinskog Veća.

On je istakao četiri stvari koje treba da se urade u MZ Jasenak: totalna rekonstrukcija svih puteva u Jasenku L 2004, L 2005 i L 2038, u osnovnoj školi da se uradi nadstrešpnica ispred škole, s obzirom na to da predstavlja opasnost za učenike škole.Što se tiče priključenja na vodu, JKP „Vodovod i kanalizacija“ će izvršiti priključenje Doma u Jasenku na vodu u najkraćem roku.

"U budžetu za narednu godinu imaćemo u okviru rekonstrukcije svih Domova kulture i Mesnih zajednica i analizu i rekonstrukciju ovog prostora. Domovi u svim selima neće više biti ruglo naših Mesnih zajednica nego mesto za okupljanje svih meštana. S obzirom da kreću ledeni dani mora se brinuti o svakom stanovniku koji nema ogrev ili ima problem sa grejnim telima u kući", kazao je Čučković.

Milan Maošanin, direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca, osvrnuo se na sve što je urađeno u prethodnom periodu u MZ Jasenak.

"Završen je deo radova na Vinskom putu, u planu je nastavak radova i završetak kompletne deonice od 700 m, tako da ćemo povezati i jedan i drugi kraj sa asfaltom. Radovi Jasenak-Vranić koji će nam biti osnovno zaduženje je popunjavanje svih udarnih rupa. Rekonstrukcija Doma MZ je u planu već za narednu godinu. Javno preduzeće je na ovom prostoru u prethodnom periodu uradilo 16,5 km sečenja obala, rastinja uz nekategorisane puteve, 204 m je asfaltirano novog puta, 100 m je nasuto sa otpadnim kamenom", naveo je Marošanin.

"U narednih 20 dana krenućemo sa radovima za nasipanje nekategorisanih puteva sa struganim asfaltom, što će trajati do aprila meseca 2020. godine, kada ćemo obuhvatiti i sve ostale MZ. Na osnovu zahteva MZ postavljeno je 5 novih svetiljki, 3 nova stuba, a u periodu od poslednjih 4 godina to je 56 svetiljki i 14 novih stubova javne rasvete, koji su po godišnjem planu i programu raspoređeni po MZ. Napominjem da smo imali izuzetnu saradnju sa predstavnicima MZ", dodao je direktor JP za izgradnju.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac Mirko Vranešević ističe da je veoma važno nastaviti praksu da se sednice Veća održavaju u mesnim zajednicama širom opštine.

"Danas smo bili u Jasenku i od 45 tačaka, koje su bile danas na dnevnom redu opštinskog Veća 37 tačaka je usko vezano za dnevni red buduće sednice Skupštine GO koja će se održati 12. decembra u 9 časova. Upravo na toj sednici Skupštine će biti usvojen i novi rekordni budžet za novu godinu koji je oslonjen na budžet Grada Beograda, koji će naredne godine iznositi milijardu i 320 miliona evra. Završetak autoputa za nas predstavlja početak novog života. Naš budžet za narednu godinu je upravo usmeren na sve one stvari koje život znače svim našim sugrađanima i stanovnicima naše opštine, pre svega za rekonstrukciju svih postojećih saobraćajnica želimo da dođemo putem do svake kuće. Takođe, želimo da rekonstruišemo našu putnu infrastrukturu, želimo da proširimo našu vodovodnu, kanalizacionu kao i toplovodnu mrežu, da bi mi kao Gradska opština poboljšali život naših sugrađana", rekao je Vranešević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE