Obrenovac, 12.08.2020

SVI JE U ISHRANI STALNO KORISTIMO


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 25.02.2019.
Ova namirnica je u Srbiji pojeftinila čak 40 odsto!

Foto:Tanjug/Tanja Valić
Cena šećera nikad nije bila niža u poslednjih sedam godina. Kilogram košta oko 60 dinara i spada među najjeftinije životne namirnice, a 2012. se ista količina morala platiti 100 dinara.

- Sve je to odnos ponude i potražnje i nema tu mnogo pameti. Ustalio se i broj šećerana, samim tim i proizvodnja. Otkup je dobro organizovan, šećera ima dovoljno i cena pada. Uz to, velika je i propaganda o belom šećeru da nije zdrav, pa ima i toga da ga ljudi možda manje i troše. Kada se sve to oduzme i sabere, to je nekako realna cena šećera. Naročito ako imamo u vidu tadašnju cenu koja je bila nerealna i prenaduvana - objašnjava Mladen Radović, načelnik odeljenja za cene pri Ministarstvu trgovine.

Kako objašnjava Radović, nije moglo da se opstane sa tom cenom na tržištu. Uz to, jedan od velikih razloga za pad cene jesu i ograničenja plata i penzija.

- Ovaj trend pada cene će se usporiti i više neće padati, jer je ona sada sasvim pristojna. Svakako, šećerane i sa tom cenom dobro rade, jer je uvek bolje "džabe sedeti, nego džaba raditi" - kazao je Radović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE