Obrenovac, 21.09.2019

Šta se dešava sa semaforima u gradu ?


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.07.2017.
Po─Źetkom naredne nedelje bi─çe obavljeni poslovi zamene semafora na raskrsnicama

Foto:Printscreen


´╗┐

Predsednik Komisije za saobra─çaj GO Obrenovac Mirko Vraneševi─ç apeluje na gra─Ĺane za stpljenje, jer se rešavanje problema sa semaforima o─Źekuje ve─ç u ponedeljak.

-Što se ti─Źe semafora u gradu i negde smo primetili da stvara dosta neprijatnosti svim u─Źesnicima u saobra─çaju, kako voza─Źima tako i pešacima, govorim prvenstveno vezano za semafor na raskrsnici ulica Kralja Aleksandra I i Kralja Petra I, u toku je izrada direkcionog semafora. To je jedan specifi─Źan semafor koji ─çe prvi put biti instaliran u Obrenovcu. Radi se o semaforu koji vam u prakti─Źnom smislu, plasti─Źno objašnjavaju─çi, daje mogu─çnost odnosno strelicu u levo kada idete iz pravca Doma kulture i to je neko strateško rešavanje problema na toj raskrsnici jer zbog pove─çane frekvencije saobra─çaja u ulici Kralja Aleksandra nakon izmeštanja svog teretnog i autobuskog saobra─çaja, stvaraju se gu┼żve na toj raskrsnici i ovo je jedno prakti─Źno rešenje koje ─çe dati mogu─çnost da se ne stvaraju gu┼żve više na tom delu. To naravno traje s’obzirom da je potrebna potpuna zamena semafora, dakle potpuno nove nose─çe konzole druga─Źijeg tipa i karaktera i ovom prilikom apelujem na sve sugra─Ĺane za strpljenje jer ─çe do ponedeljka svi radovi na tom delu posla biti završeni i ima─çemo u budu─çnosti i manje gu┼żve na semaforu, a samim tim i ve─çu bezbednost u saobra─çaju. – rekao je Vraneševi─ç.

Od 01. jula opštine i gradovi koji nemaju direkcione semafore i obele┼żene zone škola, nemaju mogu─çnost da se na njihovoj teritoriji odvija polaganje voza─Źkih ispita.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE