Obrenovac, 12.07.2020

Prvi priključak na vodovodnu mrežu u zaseoku Ševar


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 21.02.2020.
Mesna zajednica Grabovac ima primarnu vodovodnu mrežu, a u narednom periodu planira se i izgradnja sekundarne

Foto:Printscreen
U zaseoku Ševar, u mesnoj zajednici Grabovac, danas je izgrađen prvi priključak na novu vodovodnu mrežu. Tim povodom su domaćinstvo Miće Panića posetili predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković, direktor Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Branko Matić i Željko Topalović, predsednik Saveta mesne zajednice Grabovac.

Mesna zajednica Grabovac sada ima izgrađenu primarnu vodovodnu mrežu. Međutim, nedostaje sekundarna mreža čija se izgradnja planira u narednom periodu, što će stvoriti neophodne uslove da se domaćinstva ove mesne zajednice priključe na mrežu za vodosnadbevanje.

Branko Matić je objasnio da je planirano da se u narednom periodu stvore uslovi da se sva domaćinstava ovog kraja priključe na novoizgrađenu gradsku vodovodnu mrežu i time reši dugogodišnji problem.

"Izgradili smo primarno-sekundarni vod u dužini od 860 metara, prečnika fi 90 i nastavljamo sa radovima, planirano je da uradimo još 6 bočnih uličica gde će nova linija biti dugačka 780 metara, prečnika fi 63", kazao je Matić.

"Ovo je praktično posao kojim nastavljamo rad na izgradnji sekundara u Stublinama i u Grabovcu. U Stublinama su izgrađena prva 4 sekundara, a sada se obavljaju poslovi na izgradnji sekundara u Grabovcu, nakon toga planirano je da se nastave radovi u Stublinama, kako bi se izgradio još jedan preostali sekundar, nakon čega se u Grabovcu poslovi nastavljaju i privode kraju", dodao je on.

Matić kaže i da je isprojektovano preko 20 kilometara sekundara i da je za te poslove u prethodnom periodu dobijena građevinska dozvola. On ukazuje i na doprinos koje JKP ”Vodovod i kanalizacija” imaju u projektima na izgradnji vodovodne mreže, u svojim tehničkim i kadrovskim kapacitetima.

"Mesna zajednica stoji na raspolaganju svi stanovnicima ovog kraja i nastojaćemo da pomognemo svima gde je to moguće, kao što smo to učinili za Miću Panića", naveo je Željko Topalović, predsednik Saveta mesne zajednice Grabovac.

Meštanin Mića Panić zahvalio se predsedniku Saveta mesne zajednice, Topaloviću, Matiću, direktoru JKP ”Vodovod i kanalizacija” i predsedniku opštine Obrenovac, Miroslavu Čučkoviću, na zalaganjima da se stvore potrebni uslovi za priključenje na vodovodnu mrežu.

"Podnosili smo više puta zahteve za priključenje na vodovodnu mrežu, međutim sada su se stvorili uslovi da naše domaćinstvo dobije vodu", rekao je Mića Panić, stanovnik Ševarskog kraja.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković najavio je da se već sledeće nedelje počinje sa projektovanjem izgradnje vodovodne mreže za mesne zajednice Grabovac i Vukićevicu, mesnu zajednicu Dren i mesnu zajednicu Orašac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE