Obrenovac, 28.02.2020

SERVISNE INFORMACIJE


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 09.05.2017.
UTORAK, 09.05.2017.

Foto:TW
* U Obrenovcu danas delmično oblačno, bez padavina. Jutarnja temperatura 10, maksimalna dnevna oko 17 stepeni.

* Danas od 09:00 do 10:00 časova bez struje će ostati potrošači iz Bešića, Mijića kraja, ulica 14. oktobra, 10. oktobra, Milisava Glumčevića, Miograda Mijića, Živka Markovića i centru Skele, kao i dela ulice Ace Simovića u Zabrežju. Danas su od 09:00 do 15:00 časova mogući kratkotrajni prekidi u najapaju električnom energijom u ulici Miloša Obrenovića od kućnoj broja 78 do 144 i od 113 do 117.

* Komisija za poljoprivredu GO Obrenovac organizuje 18. maja besplatan prevoz na sajam poljoprivrede u Novom Sadu. Polazak je u 8 časova ispred doma kulture, a zainteresovani poljoprivrednici se mogu prijaviti do 15. maja u svojim mesnim zajednicama i kancelariji broj 21 u zgradi Opštine.

* Isplata prvog dela aprilskih penzija, uplatom na tekuće račune bivših zaposlenih, počeće u sredu, 10. maja. Dan kasnije, u četvrtak, 11. maja, ispata penzija će početi na šalterima pošta i dostavom na kućne adrese.

* Ministarstvo pravde izradilo je Adresar za overu potpisa, prepisa i rukopisa preko kog građani mogu da na brz i efikasan način dođu do informacija kod kog javnog beležnika, suda ili opštinske uprave mogu da overe svoje dokumente, saospsteno je iz tog ministarstva. Unosom naziva grada ili opštine ćirilićnim pismom u Adresar građani dobijaju naziv, adrese i brojeve telefona organa u kojima mogu da overe potpis, prepis ili rukopis. Adresaru za overu potpisa, prepisa i rukopisa možete pristiti i klikom OVDE.

* Vozači u Srbiji koji još nisu zamenili stare, papirne vozačke dozvole plastičnim, biometrijskim, moraće to da urade najkasnije do 10. juna. Novog produženja roka neće biti, pa je preporuka da vozačke dozvole zamenite što pre. Cena zamene dozvole koštaće vas nešto više od 1.500 dinara, a ukoliko vas policija uhvati sa nevažećom dozvolom platićete najmanje 6.000 dinara za kaznu! Ukoliko vam je dozvola istekla pre više od šest meseci možete platiti kaznu i do 30.000 dinara, ali vam može biti i zabranjeno da upravljate motornim vozilom.

* Saobraćajna policija će u okviru obeležavanja Četvrte svetske nedelje bezbednosti saobraćaja na putevima od juče do 14. maja pojačano kontrolisati brzinu kretanja vozila, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbija. Četvrta svetska nedelja bezbednosti saobraćaja na putevima, koja se sprovodi pod okriljem UN, ove godine obeležava se pod sloganom "Uspori i sačuvaj živote" i usmerena je ka podizanju svesti građana da je neprilagođena brzina jedan od ključnih uzroka saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povređenim licima.

* Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je donelo pravilnik na osnovu kojeg će do polovine maja početi obuka profesionalnih upravnika zgrada, a prve licence će dobiti već u junu. Usluge profesionalnih upravnika će biti dostupne 24 sata i to sedam dana u nedelji, tako da će stanari uvek moći da prijave bilo koji kvar u zgradi ili problem, na primer buke ili remećenja kućog reda.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE