Obrenovac, 28.05.2020

Simens obeležio 130 godina poslovanja u Srbiji


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 29.09.2017
Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je na svečanosti da se nada proširenju kapaciteta te kompanije u našoj zemlji.
Na svečanosti povodom 130 godina poslovanja u Srbiji kompanije Simens prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, v.d generalnog direktora EPS-a Milorad Grčić, kao i ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman i generalni direktor Simensa Srbija Udo Ajhlinger.

Simens u Srbiji zapošljava 1.600 ljudi, od toga 1.400 u proizvodnim kapacitetima u Subotici, rekla je Brnabićeva i dodala da na Fabriku vetrogeneratora u tom gradu mogu da budu ponosni i Simens i Srbija.


"Imam podatak da svaku treću vetrenjaču u Evropi pokreće generator proizveden u Subotici, svaku treću vetrenjaču proizvode radnici iz Srbije, a to je energija za otprilike 25 miliona domaćinstava. To je proizvod koji imamo zajedno", navela je premijerka.


Ocenila je da je kompanija Simens važna za Srbiju i dodala da zajedno sa vladom radi na implementaciji važnih projekata u oblasti infrastrukture i energetike, ali i kada je reč o pokretanju dualnog obrazovanja.
Istakla je da je Simens jedan od primera društveno odgovorne kompanije koja brine o zajednici u kojoj posluje.


"Očekujem da ćemo zajedno raditu u budućnosti u oblasti digitalizacije i inovacija i očekujem da nastavimo razgovore o proširenju kapaciteta kompanije u Srbiji. Nadam se novim radnim mestima, a vlada će biti tu da to podrži", poručila je Brnabićeva.


Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman kazao da je Simens primer velikog učešÄ‡a nemačkih kompanija u Srbiji, više od 350, koje zapošljavaju više od 35.000 ljudi i koje su od 2000. godine uložile 1,8 milijardi evra. On je dodao da Simens radi sa srpskom vladom i institucijama u procesima digitalizacije, kao i u uvođenju dualnog obrazovanja.

"Simens je primer nemačke podrške reformskim procesima u Srbiji", podvukao je Ditman.

On je podsetio da je početak poslovanja Simensa u Srbiji povezan sa početkom elektrifikacije na kontinentu pa i u Srbiji.
Kompanija je u Srbiji prisutna od 1887. godine, kada je potpisan ugovor o izgradnji prve javne termoelektrane na Dorćolu, u Beogradu, a 1996. osnovan je "Simens" d.o.o. Beograd.
Kompanija posluje u oblastima proizvodnje, prenosa i distribucije energije, proizvodnje rešenja za tržište nafte i gasa, transporta i infrastrukture, kao i medicinske opreme.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE