Obrenovac, 20.01.2019

Odr┼żana javna edukacija na simulatorima prevrtanja i sudara(VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.05.2018.
Javnu edukaciju na simulatorima sudara i prevrtanja  organizovala je Komisija za bezbednost u saobraćaju Veća gradske opštine Obrenovac u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Obrenov─Źani su  imali priliku da na Gradskom trgu probaju simulatore direktnog sudara i prevrtanja automobila, kako bi se uverili koliko je va┼żno koristiti sigurnosne pojaseve.  Javnu edukaciju na simulatorima sudara i prevrtanja  organizovala je Komisija za bezbednost u saobra─çaju Ve─ça gradske opštine Obrenovac u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobra─çaja Republike Srbije.

Zaposleni u Agenciji za bezbednost saobra─çaja su zainteresovanim gra─Ĺanima pokazivali i predstavili razli─Źite saobra─çajne situacije kako bi se video efekat upotrebe sigurnosnog pojasa u slu─Źaju prevrtanja vozila i udara vozila u prepreku na putu.


– Danas su na trgu dva simulatora, jedan simulator ─Źeonog sudara od 6, 8 i 12 kilometara na ─Źas i tu je specijalan automobil koji simulira prevrtanje. Ovo je sve u preventivne svrhe, da Obrenov─Źanima na najbezbedniji na─Źin do─Źaramo koliko je va┼żno pridr┼żavanje saobra─çajnih propisa i vezivanje pojaseva u cilju li─Źne bezbednosti. Ova akcija je posebno atraktivna mla─Ĺoj populaciji, ali je korisna da se svim u─Źesnicima u saobra─çaju skrene pa┼żnja na va┼żnost i efekte upotrebe sigurnosnih pojaseva – kazao je Mirko Vraneševi─ç, predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac.

 Vo┼żnja i od 30 kilometara na sat mo┼że biti kobna ukoliko putnici u automobilu nisu vezani pojasevima. Pojas smanjuje rizik od teških povreda u saobra─çajnim nezgodama za oko 60-70 odsto, dok u slu─Źaju prevrtanja vozila, smanjuje rizik od smrtnog stradanja za 75 odsto. Iz Agencije za bezbednost u saobra─çaju isti─Źu da je statistika upotrebe sigurnosnih pojaseva u Srbiji porazna i da na prednjem sedištu iznosi oko 75%, a na zadnjem samo 10%.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE