Obrenovac, 04.06.2020

SJAJNA VEST ZA MAME U SRBIJI


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 06.11.2017.
I ┼żene koje rade pod ugovorom, mo─çi ─çe na porodiljsko!

Foto:Profimedia


´╗┐

Produ┼żavanje prava na de─Źji dodatak, ali i izjedna─Źavanje prava ┼żena u trudno─çi koje su zaposlene na neodre─Ĺeno i koje rade pod ugovorom, samo su neke od novina koje predvi─Ĺa radna verzija nacrta Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom.

Ovo je izjavila ministarka bez portfelja zadu┼żena za demografiju i populacionu politiku Slavica ─Éuki─ç Dejanovi─ç.

Ona je dodala da je realno da do kraja godine predlog zakona u─Ĺe u skupštinsku proceduru i da bi volela da do kraja godine bude i usvojen kako bi mogao da po─Źne da se primenjuje po─Źetkom naredne godine.

"Predvi─Ĺeno je da se prolongira period prava na de─Źji dodatak za sve one u─Źenike koji su iz zdravstvenih razloga morali da prekinu ili kasnije da po─Źnu sa školovanjem. Do sada je limit bio 19, sada je 21. godina", rekla je ─Éuki─ç Dejanovi─ç za RTS.

Ona je dodala da ─çe dinamika isplate roditeljskog dodatka biti druga─Źija nego sada, a da je predvidjeno da se za prvo dete porodica dobije 100.000 dinara.

"Tokom trudno─çe bi─çe izjedna─Źena prava ┼żena koje rade na odred─Ĺeno vreme i za stalno. Mnogo ┼żena radi na odre─Ĺeno vreme i ugovorom o delu one do sada nisu imale nikakva prava. Sada se takva ┼żena kao i ┼żena sa sela koja je socijano osigurana izjedna─Źava sa ┼żenom koja je u stalnom radnom odnosu", pojasnila je ona.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE