Obrenovac, 24.08.2019

PETA SEDNICA SKUPŠTINE GO OBRENOVAC U NOVOM AMBIJENTU


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 04.12.2018
Petu sednicu obeležilo je  potpisivanje sporazuma o saradnji JP EPS i Gradske opštine Obrenovac, kao i uručenje plakete Zaslužni građanin v.d direktora EPS-a Miloradu Grčiću, u lepom ambijentu nove skupštinske sale.

Foto:lokalnenovine.rs
Decenijama unazad obrenovački parlament nije imao adekvatan prostor za održavanje sednica, već su se sednice jedno vreme održavale u hotelu, a nakon poplave u improvizovanim prostorima. Zato će peta sednica Skupštine GO Obrenovac ostati zapamćena i ući u istoriju kao prva sednica održana u novoj sali, a Obrenovac će 04. decembar 2018. godine, pamtiti kao dan kada je posle 159 godina  dobio prostor u kom će se, u godinama koje dolaze, rešavati mnoga bitna pitanja. Naime prostor nekadašnjeg bioskopa Palež, koji nije bio u funkciji deset godina, preuređen je u novu konferencijsku salu sa najmodernijom opremom koja pruža mnogo bolje uslove za rad kako predsedništva, odbornika, tako i novinarskih i snimateljskih ekipa. Moderna oprema će olakšati rad odbornicima, a samo brojanje glasova će se obavljati elektronski.

Novu salu svečano je otvorio predsednik opštine Miroslav Čučković uručivši zastavu Gradske opštine Obrenovac predsedniku Skupštine Mirku Vraneševiću.

"Želim našem gradu, u narednim vekovima, da u ovoj sali bude dobrih i kvalitetnih debata između odbornika, još boljih odluka i sve to na korist naših građana." - naglasio je Miroslav Čučković.

Predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković uručio je nagradu, plaketu Zaslužni građanin GO Obrenovac, Miloradu Grčiću iz Obrenovca, v.d direktora EPS-a, u znak zahvalnosti za dugogodišnje angažovanje, izuzetan i nemerljiv doprinos razvoju GO Obrenovac u oblasti unapređenja komunalne infrastrukture i uređenja gradske opštine.

"Tačke sedam i osam, koje su na dnevnom redu, samo su kruna tog procesa i naše želje da se na ovaj način zahvalimo našem sugrađaninu koji je suštinski vratio Elektroprivredu i Termoelektranu "Nikola Tesla" svojoj kući. Posle 1970. godine i početka rada TE"Nikola Tesla" za nas najvažniji čin jeste bilo očuvanje proizvodnje na TE"Nikola Tesla". Pre njegovog dolaska blokovi A1 i A2, koji su bili početni generatori za proizvodnju električne energije u Srbiji na tom postrojenju, su bili predviđeni 2021. za gašenje. Njegovom ličnom inicijativom, a po odobrenju predsednika Republike, odobrena su sredstva u iznosu od preko 200 miliona eura za rekonstrukciju tih objekata i izgradnju dva nova bloka, u kapacitetu blizu 200mW koji će moći da predstavljaju budućnost i srce tog sistema. Uz revitalizovane blokove od A3 do A6 i blokove na TENT-u B mislimo da je to najvažniji podvig koji je uspeo da uradi gospodin Grčić, a vezano za budućnost naše Termoelektrane." - rekao je Miroslav Čučković.

Čučković je naglasio da je Milorad Grčić oživeo i projekat odsumporavanja, istrajao u borbi za očuvanje PRO TENT-a, doprineo rekonstrukciji naše elektroenergetske mreže što podrazumeva i rekonstrukciju trafostanice u Bariču, rekonstrukciju trafostanice u Mislođinu, izgradnju paralelnog napajanja iz pravca Umke ka Obrenovcu 35 kV voda koji je više milona eura koštao, zamenu svih uljnih prekidača i svih kablova kroz Obrenovac u iznosu od 5600 metara.

Nakon uručenja zahvalnice odbornicima se obratio i v.d direktora EPS-a Milorad Grčić naglasivši da mu je danas, kao Obrenovčaninu, ukazana najveća čast koju je mogao da doživi u gradu u kom je rođen, zahvalivši se pri tom odbornicima na aplauzima i na glasanju bez i jednog glasa protiv.

"Današnjim aplauzima i brojem glasova pokazali smo svi zajedno nešto što je najvažnije. Svi smo mi svesni da kada pričamo o krupnim infrastrukturnim projektima, pričamo o nečemu od čega će imati koristi upravo generacije koje dolaze iza nas. Zahvaljujem vam se na današnjem danu, na priznanju koje sam dobio. Iskreno, iz srca govoreći, najveća čast koju jedan čovek, rođen u ovom gradu, koji živi u ovom gradu, posle milion prilika da ode da živi na drugom mestu, nije otišao, nemam nameru da odem i neću otići. Ovo je za mene najveća čast i najveće priznanje u karijeri koje sam dobio. Sve ostalo su radna mesta koja su prolazna." - rekao je v.d direktora EPS-a Milorad Grčić.

Petu sednicu obeležilo je  potpisivanje sporazuma o saradnji JP EPS I Gradske opštine Obrenovac,  na realizaciji projekata javne namene na teritoriji Gradske opštine Obrenovac u periodu od 2019. do 2021. godine, kao i potpisivanje pojedinačnih ugovora i to: Projekta izgradnje glavne trase novog toplovoda magistrale III od TENT do naselja ''Potića voće'' u Obrenovcu, Projekta uređenja centra grada sa pripadajućim komercijalnim sadržajem i Projekta otvaranja proticajnog profila Jasenačkog potoka. Sporazum su potpisali v.d direktora EPS-a Milorad Grčić i predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković.

"Danas možemo sa radošću konstatovati da je u okvirnom sporazumu navedeno da Elektroprivreda Srbije, da naš Milorad nama podari taj jedan ugovor koji će biti za uređenje centra grada, odnosno za uređenje nečega što se naslanja na novi Dom zdravlja koji zidamo, i na novi trg i na ulice Vuka Karadžića i Vojvode Mišića. Taj kvart treba da dobije potpuno novi izgled. Inicijativu Gradske opštine Obrenovac da hotel Obrenovac više ne bude onakva rupa kakva je danas, da može da bude ogledalo i Obrenovca i EPS-a, generalni direktor je prihvatio i opredelio sredstva. Ono što je konkretno vezano za tačke sedam i osam je direktno ulaganje od 3 milijarde dinara za izgradnju magistrale III toplovoda, za ja bih rekao ostatak Obrenovca." - rekao je Čučković.

Na današnjoj sednici odbornici su usvojili predlog odluke kojom se Vladi Republike Srbije predlaže utvrđivanje javnog interesa za eksproprijaciju, odnosno, administrativni prenos nepokretnosti, zemljišta koje po zakonu može biti predmet eksproprijacije u cilju izgradnje linijskog komunalnog infrastrukturnog objekta, dela trase magistrale III toplovoda od Termoelektrane "Nikola Tesla" do naselja Šljivice, na nepokretnostima u KO Obrenovac, KO Zvečka i KO Urovci.

"Treća magistrala se nametnula pre određenog broja godina kao logičko tehničko, neophodno rešenje da bi se dalje Obrenovac razvijao. Obrenovac se upravo dobrim delom  i razvio i dobrim delom će se i razvijati zahvaljujući tačnoj činjenici da Obrenovac ima najbolje grejanje u Srbiji." - rekao je v.d direktora EPS-a Milorad Grčić.

Sednici Skupštine prisustvovali su i direktori Javnih preduzeća, predsednici Mesnih zajednica, kao i rukovodstvo JP "Elektroprivreda Srbije", ogranak "TENT".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE