Obrenovac, 20.02.2020

TREĆA SEDNICA SKUPŠTINE GRADSKE OPŠTINE OBRENOVAC (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 05.07.2019.
Održana treća po redu Sednica Skupštine GO Obrenovac u ovoj godini

Foto:lokalnenovine.rs
Održana je treća sednica Skupštine Gradske opštine Obrenovac na kojoj se ped odbornicima našao predlog zaključka o davanju mišljenja na nacrt o promeni Statuta Grada Beograda. Usvojen je predlog zaključka o pristupanju izradi odluke o promeni Statuta Gradske opštine Obrenovac radi usklađivanja sa odlukom o promeni Statuta Grada Beograda i imenovanje komisije za izradu nacrta akta o promeni Statuta Gradske opštine. 

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković, je obrazložio dokument Statuta i naglasio da je ovaj dokument znatno bolji nego prethodni.

"Bićemo u mogućnosti da budemo još brži, bolji i efikasniji. Moći ćemo u skladu sa zakonom da radimo najvažnije stvari, a to je da rasplamsavamo našu privredu i omogućavamo nova radna mesta. Više niko ko pravi zgradu ili ko ima bilo kakav industrijski objekat u potrebi da napravi do 5000 kvadrata neće napuštati Obrenovac. Imaćemo mogućnost da usvajanjem ovog dokumenta uđemo u ono u šta nismo smeli da uđemo tako snažno i direktno, a to je obnavljanje brige o zgradama. Sve nadležnosti koje smo imali u poljoprivredi ostaju plus se šire, a što se tiče zdravstva, zdravstvene zaštite, brige o obdaništima, brige o školama, brige o deci ometenoj u razvoju i njihovom prevozu, sve to je satkano u ovom dokumentu, tako da briga o ljudima, brža i operativnija opština je naša suštinska mogućnost da zavisimo sami od sebe i to je nešto što krasi ovaj dokument." - rekao je predsednik GO Obrenovac, Miroslav Čučković.

Na današnjoj sednici odbornici su usvojili i drugu izmenu programa poslovanja i finansijskog plana za 2019. godinu JKP Toplovod. Odobreno je rešenje da se Javnom preduzeću za zaštitu i unapređenje životne sredine poveri na privremeno upravljanje i održavanje Prirodnjački dom.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković, podneo je izveštaj o sprovedenim aktivnostima u cilju realizacije projekata po sporazumu sa EPS-om, kao i o svemu onome što je na teritoriji Gradske opštine Obrenovac urađeno između dve sednice Skupštine.

"Mi smo imali poslednju skupštinu 24. maja i od tada je prošlo trideset i nešto dana i uspeli smo svi zajedno da imamo ja mislim istorijske stvari za naš grad. U proteklih mesec dana smo otvorili drugu fabriku "Mei Ta" i bližimo se trihiljaditom zaposlenom, spojili smo most preko Kolubare i Save i svečano obeležili taj čin, počeli smo cevovod ka Stublinama, kao i uklanjanje dalekovoda za početak izgradnje tržnog centra." - rekao je Čučković.

Između dve sednice otvoren je trenažni centar, rekonstruisan dom u Baljevcu, nastavljeni su radovi na izgradnji stadiona FK Rojkovac, kao i navodnjavanje stadiona u Drenu i Piromanu. Nastavljena je i rekonstrukcija putne infrastrukture, u toku je rekonstrukcija puta Obrenovac - Barič - Umka, rekonstruisana je Rvaćanska ulica, ulica Milisava Čamdžije u Bariču, ulica 10. oktobra u Skeli, kao i svih trotoara koji su bili primedbovani od strane građana.

Što se tiče aktivnosti  u cilju realizacije projekata po sporazumu sa EPS-om, predsednik je naglasio da će početi isplata građana koji su na trasi Magistrale III za koju će uskoro biti raspisan tender za projektovanje i izgradnju, dok će  radovi na Jasenačkom potoku početi 11. jula, a na sledećoj sednici Skupštine pred odbornicima će se naći idejno rešenje kompleksa Zelene pijace.

"Imali smo i jako značajne stvari koje su vezane za mlade, pre svega za one ljude koji su u raznim sportskim i kulturno umetničkim društvima učestvovali u manifestacijama koje su krasile naš grad. I to je najveća snaga Obrenovca. Obrenovac koji živi. Obrenovac koji je, posle svega što je doživeo, jedna od najdinamičnijih i najaktivnijih sredina u Srbiji i mislim da je nama prava čast što ovde kao odbornici predstavljamo zakonodavnu vlast u ime svih građana Obrenovca." - naglasio je Miroslav Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE