Obrenovac, 20.05.2019

Započeta izgradnja fiskulturne sale u Skeli


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 12.05.2018.
Radove na izgradnji sale u Skeli danas su obišli gradski menadžer Goran Vesić, predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković, v.d direktora EPS-a Milorad Grčić i predstavnici Gradske opštine Obrenovac.

Foto:lokalnenovine.rs
U Osnovnoj školi "Nikola Tesla" u Skeli pre nekoliko dana započeti su radovi na izgradnji fiskulturne sale. Radove su danas obišli gradski menadžer Goran Vesić, predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković, v.d direktora EPS-a Milorad Grčić i predstavnici Gradske opštine Obrenovac.

 "Uvek je zadovoljstvo kada da se ispuni dato obećanje i kada se uradi nešto za decu. Zajedno sa predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem bio sam ovde 13. novembra i tada smo razgovarali sa građanima o tome šta bi sve trebalo da bude urađeno kako bi njihov život bio bolji. Imali su nekoliko zahteva, između ostalog fiskulturnu salu za OŠ „Nikola Tesla”, koja ima tradiciju dužu od 100 godina. Osim toga, građani su tražili da uradimo put prema Ušću i Grabovcu, kao i da uredimo divlju deponiju koja se nalazila na ulazu u Skelu. Takođe, zamolili su da pomognemo oko izgradnje crkve i izgradnje autobuskog stajališta. Danas, pola godine kasnije, sa ponosom mogu da kažem da smo većinu navedenih stvari ispunili." – rekao je Goran Vesić.

Gradski menadžer je dodao da je izgradnja fiskulturne sale za školu najvažnija, da  su radovi počeli tokom poslednjih nekoliko dana, kao i da će biti završeni do avgusta.

"Aktuelna gradska vlast se trudi da komunicira sa građanima i pokušava da reši probleme sa kojima se susreću. Ne postoji deo Beograda gde ljudi neće potvrditi da je u prethodne četiri godine urađeno više nego decenijama pre toga. Različite stvari koje su urađene u Skeli finansirane su od strane različitih nivoa vlasti. To je veoma važno jer na taj način zajednički radimo na poboljšanju kvaliteta života građana." –istakao je Vesić.

Ovaj projekat zajedno realizuju Grad Beograd i Gradska opština Obrenovac, a njegova vrednost iznosi 70 miliona dinara. Radovi će trajati do avgusta, tako da će učenici ove škole od 1. septembra nastavu fizičkog vaspitanja realizovati u novoj fiskulturnoj sali.

"Opština Obrenovac ima kao osnovnu politiku svog delovanja na našoj teritoriji, u svim selima, da stvorimo jednake šanse za sve. Nisu postojale jednake šanse za mališane u Skeli, kao što ih imaju ostali mališani u Obrenovcu koji imaju u svojim školama fiskulturne sale. Mi smo ponosni na to da smo uradili fiskulturnu salu u Prvoj obrenovačkoj školi, u školi u Grabovcu i da uveliko traju radovi na izgradnji ove fiskulturne sale i da će novu školsku godinu mališani iz Ratara, Skele i Ušća dočekati u svojoj novoj fiskulturnoj sali." - rekao je predsednik GO Obrenovac, Miroslav Čučković.

 Gradska opština Obrenovac, godinama unazad, sprovodi programe besplatnih letovanja i zimovanja za osnovce, kao i besplatno bavljenje sportom za svu decu, tako da će u ovoj sali od 800 kvadrata, koja će  biti multifunkcionalna, deca imati tribine, igrališta za košarku, rukomet, fudbal, odbojku, za atletske aktivnosti i sve ono što je neophodno za zdrav razvoj.

"Mislim da je ovo veliki dan za Skelu i mislim da je ovo dokaz kako i na koji način se i gradski menadžer i kompletna Skupština grada odnose prema prigradskim naseljima. Dvesta miliona evra koji su uloženi u prigradska naselja u Beogradu je nešto što se vidi i nešto što se oseća, nešto što direktno i konkretno poboljšava kvalitet života svih naših stanovnika, posebno najmlađih kojima je ova sala danas namenjena." - naglasio je Čučković.

Direktorka OŠ „Nikola Tesla” u Skeli Gordana Petrović je precizirala da ovu obrazovnu ustanovu pohađa 215 đaka iz sela Skela, Ušće i Ratari.

"Stanovnici Skele mogu da očekuju da ćemo i u budućnosti rešavati probleme sa kojima se susreću. Po završetku radova samo će osnovna škola u naselju Zvečka u opštini Obrenovac biti bez fiskulturne sale, ali mislim da će i tamo problem biti rešen u narednih godinu dana" – istakao je gradski menadžer Goran Vesić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE