Obrenovac, 19.05.2019

ČETVRTA SEDNICA SKUPŠTINE GO OBRENOVAC(FOTO,VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 17.09.2018
Danas je u Sportsko-kulturnom centru, sa po─Źetkom u 09:00 ─Źasova, odr┼żana ─Źetvrta po redu Sednica Skup┼ítine GO Obrenovac u ovoj godini

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Danas je u Sportsko-kulturnom centu, sa po─Źetkom u devet ─Źasova, odr┼żana ─Źetvrta po redu Sednica Skupštine GO Obrenovac u ovoj godini. Dnevni red je obuhvatao 47 ta─Źaka, uz onu redovnu koja podrazumeva odborni─Źka pitanja.

Na današnjoj sednici za vršioca du┼żnosti direktora"JKP" Obrenovac imenovan je Slavko Beri─ç diplomirani menad┼żer iz Obrenovca, dok je na mesto vršioca du┼żnosti direktora Javnog preduze─ça za zaštitu i unapre─Ĺenje ┼żivotne sredine imenovan Svetozar Andri─ç, diplomirani analiti─Źar zaštite ┼żivotne sredine - master iz Obrenovca.

Odbornici su usvojili predlog odluke o tre─çoj izmeni odluke o bud┼żetu Gradske opštine Obrenovac za 2018. godinu, kao i predlog programa koriš─çenja sredstava bud┼żetskog fonda za finansiranje programa i planova zaštite ┼żivotne sredine na teritoriji GO Obrenovac za 2018. godinu. 

"Mi se danas bli┼żimo cifri od gotovo dve milijarde dinara bud┼żeta na godišnjem nivou Gradske opštine Obrenovac, ta─Źnije 1,87 milijardi posle ovoga rebalansa. Sve to iz realnih osnova, uve─çanje bud┼żeta na osnovu svega onoga što se zida i gradi po Obrenovcu, i Dom zdravlja i nove fiskulturne sale, novi mostovi, autoputevi, nove fabrike..Sve to doprinosi, tako da ─çemo ove godine  imati uve─çanje na mese─Źnom nivou od dva miliona evra na osnovu prihoda zarada u Mei Ta. Sav taj novac ide u javnu potrošnju u Obrenovcu." - rekao je predsednik Skupštine GO Obrenovac, Mirko Vraneševi─ç.

Na dnevnom redu današnje sednice našli su se i predlozi rešenja o izmenama i dopunama godišnjih i posebnih programa poslovanja po osnovu subvencija, kao i izveštaji o stepenu realizacije godišnjeg programa poslovanja i finansijskih izveštaja svih obrenova─Źkih javnih i javno-komunalnih preduze─ça za period od prvog januara do 30. juna 2018. godine.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav ─îu─Źkovi─ç, u svom izlaganju odbornicima, podneo je izveštaj o svemu onome što je ura─Ĺeno od po─Źetka godine na teritoriji Gradske opštine Obrenovac, kao i plan aktivnosti i projekata ─Źija se realizacija planira u narednom periodu.

"Danas gra─Ĺani Bari─Źa i gra─Ĺani Ratara ┼żeljno iš─Źekuju kraj ove sednice kako bismo krenuli u rešenje problema kanalizacije u ta dva mesta. Generalno rešenje kanalizacije za Bari─Źku reku i ostali deo Bari─Źa koji nema, kao i sela Ratari je nešto što ─çe biti realizovano posle današnje sednice i vi ste potpuno uvereni da ja kada vam nešto najavim, da se to u stoprocentnom iznosu i desi. Mislim da je va┼żna stvar da se ┼żivot gra─Ĺana Obrenovca koncentriše u Obrenovcu. Da mogu da odu na posao, da svuda širom grada kuda god se kre─çemo nema nezaposlenih ljudi, da je pru┼żena prilika svakom, da su postojale i da postoje jednake šanse za sve i da u tom osnovnom egzistencijalnom smislu, ali i u ovom smislu vezanom za zabavu mogu da provedu kvalitetno vreme u našem gradu."- rekao je, izme─Ĺu ostalog, Miroslav ─îu─Źkovi─ç.

Usvojen je i predlog zaklju─Źka o podnošenju inicijative za pokretanje postupka za izradu i donošenje plana detaljne regulacije za izgradnju i ure─Ĺenje deponije sme─ça na lokaciji "Greba─Źa".

Doneta je odluka o postavljanju spomen obele┼żja u Obrenovcu poginulim  vatrogascima pripadnicima MUP-a u vršenju slu┼żbene du┼żnosti u vanrednim situacijama na teritoriji Republike Srbije, kao i odluka o postavljanju spomen obele┼żja ┼żrtvama poplave u Obrenovcu maja 2014. godine. Spomen obele┼żja ─çe biti postavljena na zelenoj javnoj površini izme─Ĺu ulica Tamnavske i majora Tepavca u Obrenovcu, na katastarskim parcelama broj 1585/39 i 2198/3, obe KO Obrenovac, koje ─çe se urediti kao park se─çanja prema idejnom rešenju JKP „Zelenilo Beograd“.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE