Obrenovac, 07.07.2020

Obrenovac spreman za novu školsku godinu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 22.08.2019.
Održan sastanak aktiva direktora osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Obrenovac sa predstavnicima opštine

Foto:lokalnenovine.rs
U zgradi Gradske opštine Obrenovac danas je održan sastanak aktiva direktora osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Obrenovac sa predstavnicima opštine. Glavna tema sastanka bila je usmerena ka pripremama za predstojeću školsku godinu.

Sastanku su, osim predsednika opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića i njegovog pomoćnika zaduženog za obrazovanje Dragana Blažića, prisustvovali i predstavnici saobraćajne policije.

"S obzirom da imamo dosta radova u gradu na infrastrukturnim objektima, zajedno sa policijom smo definisali ciljeve koje moramo postići u narednom periodu. Sve škole i obdaništa su spremna za prijem novih đaka", rekao je Blažić i dodao da će se rukovodstvo fokusirati na kvalitet nastave.

On je podsetio da je u toku izgradnja nove škole i fiskulturne sale u Zvečkoj i pohvalio školske objekte na teritoriji opštine Obrenovac koji su, prema njegovim rečima, znatno bolji i opremljeniji od mnogih na teritoriji grada Beograda.

Miloš Desančić, direktor Predškolske ustanove ”Perka Vićentijević”, potvrdio je da su i svi vrtići na teritoriji Gradske opštine Obrenovac spremni za novu radnu godinu.

"Kapaciteti predškolske ustanove su maksimalno popunjeni, na nivou su prošlogodišnjih, u novu godinu krećemo sa 2050 mališana, opremljena je i kuhinja u Stublinama koja će proizvoditi hranu za vrtić 'Zvončica'", kazao je Desančić i dodao da je upisan isti broj mališana koji je i ispisan, a to je otprilike 380.

Direktor OŠ ”14. oktobar” u Bariču Dragan Nenadić najavio je da će, zbog početka nove školske godine i zarad bezbednosti u saobraćaju u utorak, 27. avgusta, biti održan zajednički roditeljski sastanak sa predstavnicima opštine i saobraćajne policije kako bi se rešili svi mogući problemi koji su nastupili sa otvaranjem auto-puta.

Vera Đorđević, predsednik aktiva direktora, ističe da je sastanak koji opština svake godine organizuje dokaz dobre saradnje i podrške koju se pruža obrazovnim ustanovama.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE