Obrenovac, 07.07.2020

Obrenovac zakoračio u novu školsku godinu (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 02.09.2019.
Predstavnici Gradske opštine Obrenovac ispratili su prvi nastavni dan

Foto:lokalnenovine.rs
Predstavnici Gradske opštine Obrenovac ispratili prvi nastavni dan u novoj školskoj godini. Prilikom posete Tehničkoj školi, oni su svim učenicima poželeli srećan novi početak i mnogo uspeha u učenju i daljem obrazovanju.

"Stvorili smo uslove da srednje stručne škole ispune ulogu i za vas je to najvažnija stvar, da dobijete posao odmah po završetku školovanja. Mi smo to uspeli uz pomoć TENT-a i kompanije "Mei Ta". Osnova škola je nešto što je iza vas, danas kada počinjete da učite ovde nosite sa sobom misao da imate priliku da se zaposlite odmah, kao što su uradili prošlogodišnji maturanti", rekao je predsednik Gradske opštine Obrenovac u svom obraćanju.

"Odgovornim rukovođenjem TENT-a doći ćemo i do rehabilitacije prva dva bloka i električno upravljanje blokovima biće najsavremenije na svetu i iskreno se nadam da ćete vi sa tog smera i nakon završene stručne prakse naći svoj posao tamo. Ne znam za ostali deo Srbije, ali tamo gde nema elektrane ili kompanije kao što je ,,Mei Ta” ljudi odlaze u Nemačku, Austriju, vi ovde možete da ostanete, da gradite svoju karijeru, budućnost i svoju porodicu u Obrenovcu. Za to vam treba lepo i kvalitetno obrazovanje", dodao je Čučković.

On je današnju priliku iskoristio da podseti na stipendije koju daje opština Obrenovac svima koji nastave školovanje i odu na studije.

Pomoćnih predsednika Gradske opštine Obrenovac Dragan Blažić potvrdio je da su sve osnovne i srednje škole spremne za nove radne pobede.

"Školska godina počela je uspešno u svim osnovnim i srednjim školama. Svi prvaci su u svojim škola a mi smo danas u Tehničkoj školi gde takođe imamo prvake i to one malo starije. Oni ovde biraju svoj put i čime će se dalje baviti u životu. Škole su potpuno spremne i svim nastavnicima i đacima želimo uspešnu školsku godinu", kazao je Blažić.

Rajka Babić, direktorka Tehničke škole, najavila je da će tokom godine biti postavljena nova stolarija i urađeno novo sportsko igralište zahvaljujući saradnji sa opštinom Obrenovac.

"Raduje nas veliki broj đaka koji su ove godine upisali stručne smerove. To je veoma značajno za naš grad, najviše zbog kompanije "Mei Ta". Krajem godine saznaćemo da li će se i treća fabrika graditi na prostoru industrijske zone u Bariču. Ovo je idealna prilika da pozovemo sve ljude koji su završili Tehničku školu i koji žele da grade svoju karijeru i da se zaposle, da dođu u opštinu Obrenovac ili da se prijave na sajtu kompanije "Mei Ta". Njima je do kraja godine potrebno 300 novih radnika", navodi Uroš Mirićić iz Kabineta predsednika Gradske opštine Obrenovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE