Obrenovac, 03.04.2020

USVOJEN BUDŽET ZA 2020. GODINU (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.12.2019.
Gradska opština Obrenovac će tokom naredne godine na raspolaganju imati više od dve milijarde projektovanog budžeta

Foto:Printscreen
Na petoj sednici Skupštine Gradske opštine Obrenovac usvojen je budžet za 2020. godinu, a odbornicima je predstavljen plan realizacije započetih, kao i novih projekata.

"Jedna od najvažnijih odluka je usvajanje budžeta za narednu godinu, u rekordnom iznosu od 2,1 milijardu projektovanog budžeta. Neke velike projekte završavamo i krećemo u nove koji se tiču poboljšanja kvaliteta života naših građana. Pre svega, tu su popravka i izgradnja puteva, komunalna infrastruktura, širenje vodovodne i toplovodne mreže, a ovaj budžet je upravo usmeren u tom pravcu. Značajna odluka ove sednice je i odluka o formiranju komisije za planove, kojom se našoj opštini vraćaju značajne nadležnosti u planiranju i izgradnji samog centra Obrenovca i svih naših mesnih zajednica", rekao je Mirko Vranešević, predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković na poslednjoj ovogodišnjoj sednici, a u skladu sa usvojenim budžetom, predstavio je projekte koji će biti realizovani tokom naredne godine.

"Za razliku od prethodnog bužeta i prethodne godine, ovaj budžet će sa preko 50 odsto biti opterećen projektnim zadacima, koji su preduslov da se ovo što smo zamislili uradi u narednom periodu", kazao je Čučković i dodao je je na prvom mestu briga o svakom stanovniku Obrenovca.

Predsednik opštine je posebno naglasio da će opština nastaviti da usmerava pažnju ka mladima, i to kroz programe "Eko dinar" i "Eko kampovi".

Na sednici su jasno definisani konkretni zadaci svih javnih preduzeća, dok će deo sredstava iz budžeta biti opredeljen za kupovinu Doma vojske u centru Obrenovca.

"Duplo veći iznos sredstava je izdat za puteve, za asfaltiranje. Naravno, sve to prati izgradnja kanala, zgradnja cevnih propusta, uređenje obala", rekao je Čučković.

Na sednici Skupštine usvojen je i Predlog odluke o obrazovanju i imenovanju Komisije za planove.

"Obrenovčani nisu mogli da određuju gde će šta da bude u Obrenovcu. Nismo imali ingerencije da planiramo i uređujemo svoj grad. Sada ćemo pokušati neke stvari da popravimo, pre svega zahvaljujući tome što su za Komisiju za planove izabrani stručni ljudi. Od sedam članova, četiri su diplomirane arhitekte, dva člana su diplomirani inženjeri građevine i jedan diplomirani geolog. To su ljudi koji se ceo svoj radni vek bave problematikom planiranja, izgradnjom, i u saradnji sa Gradskom opštinom Obrenovac, pa i sa građanima, radiće zaista za dobrobit Obrenovca", objasnio je Predrag Jovanović, član Veća Gradske opštine Obrenovac.

Jovanović navodi da je vrlo važno da se određeni delovi Obrenovca pretvore u građevinsko zemljište, u privredo zemljište, te da je to ono čime će se novooformljena Komisija u narednom periodu intenzivno baviti.

Odbornicima je predstavlje i izveštaj o sprovedenim aktivnostima u cilju realizacije projekata po sporazumu sa EPS-om, od 4. decembra 2018. godine. Napomenuto je da je rekonstruisan Jasenački potok, dok će Javno komunalno preduzeće "Obrenovac" krenuti u projektovanje prostora oko pijace, kao i same pijace, a uključivaće i novu ulicu, novi parking i novi sistem prodaje na pijaci.

"Elektroprivreda Srbije" je za izgradnju Treće magistrale opredelila milijardu i 200 miliona dinara, a predsednik opštine je predstavio njenu trasu na jučerašnjoj sednici Skupštine.

Na sednici je usvojen i Akcioni plan zapošljavanja u opštini Obrenovac za 2020. godinu, kao i Predlog programa razvoja sporta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE