Obrenovac, 03.07.2020

DAN SE SKRATIO


Izvor: Blic.rs,A.J.K.,Lokalne novine | Obrenovac, 20.03.2020.
ŠTA I KADA RADI u Beogradu

Foto:Blic / RAS Srbija


Dan u Beogradu se posle uvođenja vanrednog stanja, ali i policijskog časa koji je na snazi od 20.00 do 5.00, jednostavno - "skratio".                                             

Naime, Beograđani za završavanje svojih neophodnih obaveza na raspolaganju imaju period od 5.00 do 20.00, ali je realno on znatno kraći pošto su prodavnice i pekare otvorene od 8.00 do 18.00, a radno vreme pijaca i pošti još je i kraće. 

- Sinoć sam došao sa posla baš oko 18.00 časova i zatekao zatvoren lokalni supermarket koji inače radi 24 sata. Onda sam ustao danas ranije kako bih snabdeo porodicu pre odlaska na posao, ali sam opet zatekao zatvorenu radnju i 30-tak komšija koji su čekali otvaranje u 8.00 - ispričao je sugrađanin sa Banovog brda.               

To, međutim, nije bilo sve.                

- Krenuo sam do pošte da platim račune "Infostana", ali sam i tu "poljubio vrata". Naime, moja pošta se otvara tek od 10.00 i radi do 17 časova - dodao je on.

Da i vi ne biste  otišli u "pogrešnom trenutku", pratite ova uputstva i detaljnu satnicu za vreme trajanja vanrednog stanja zbog korona virusa.                

SUPERMARKETI                

Svi objekti najvećih trgovinskih lanaca u Beogradu imaće skoro identično radno vreme: otvaraće se kasnije nego inače, u 8.00 časova, a kupovina će biti moguća samo do 18.00. Dakle, neće biti takozvanih dragstora koji će raditi non-stop.                

Neke manje radnje pokušaće da pariraju gigantima tako što će otvarati vrata u 7.00 i raditi do 19.00.

PEKARE                

Baš kao i praznicima, i za vreme vanrednog stanja pekare imaju šarenoliko radno vreme. Ipak, većina se otvara u 7.00, dakle pre supermarketa, a zatvara između 17 i 19 časova.                 

Naravno, ima i onih manjih, lokalnih, sa još redukovanijom satnicom.                

APOTEKE                              

Većina gradskih apoteka radi od 7.00 do 19.00 časova, mada ima i onih koje rade nešto kraće, od 8.00 do 18.00, poput supermarketa.

POŠTE                

Većina pošti radiće od 10 do 17 časova radnim danima, a subotom od 10 do 14 časova. U poštama koje rade i nedeljom, radno vreme je od 10 do 14 časova. Glavna pošta u Takovskoj neće raditi 24 časa, već od 10 do 17 časova radnim danima, a subotom i nedeljom od 10 do 14 časova.                

PIJACE                      

Zelene tržnice koje posluju u okviru "Gradskih pijaca" radiće po skraćenom radnom vremenu, svakog dana od 8.00 do 15.00 časova. Uz posebne mere zaštite koje će biti preduzete među trgovcima.                

BRZA HRANA               

Restorani brze hrane trude se da ugrabe svaki sat kako bi nešto zaradili. Radno vreme Mekdonaldsa, na primer, je od 8.00 do 19.00 časova.

TRŽNI CENTRI                

Zbog korona virusa na udaru su se našli i prestonički tržni centri. Njihovo radno vreme  sada je svedeno na samo šest sati, od 12.00 do 18.00, kada su otvorene sve prodavnice. Nekoliko sati duže, od 9.00, rade supermarketi i apoteke. Bioskopi su zatvoreni.                

GRADSKI PREVOZ                

Još danas i sutra će biti koliko-toliko redovan, tačnije autobusi, tramvaji i trolejbusi će voziti po subotnjem, redukovanom redu vožnje. Međutim, sve je izvesnije da će od subote biti obustavljen prevoz od 20.00 do 5.00 ujutro.

TAKSI PREVOZ                

Zbog uvođenja policijskog časa, taksisti do daljeg neće voziti posle 20 časova. Dakle, od 20.00 do 5.00 biće nemoguće dobiti taksi, neće raditi nijedno taksi udruženje.                

 ŠKOLE/VRTIĆI/FAKULTETI                

Sve škole, osnovne i srednje, fakulteti i vrtići su zatvoreni od dana uvođenja vanrednog stanja. Učenje se odvija isključivo onlajn.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE