Obrenovac, 24.05.2019

Dodeljene nagrade najboljim studentima sa teritorije GO Obrenovac (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 12.06.2018.
Studentima se dodeljuje studentska novčana nagrada u pojedinačnom neto iznosu od po 72.000,00 dinara

Foto:lokalnenovine.rs
U Klubu za decu i mlade, u Sportsko-kulturnom centru "Obrenovac" dodeljene su nagrade najboljim studentima sa teritorije Gradske opštine Obrenovac u 2017/2018. školskoj godini.

Studentske nagrade dobilo je 50 studenata, i to 45 studenata fakulteta i visokih škola čiji je osnivač Republika Srbija i pet studenata akreditovanih privatnih fakulteta. Studentima se dodeljuje studentska novčana nagrada u pojedinačnom neto iznosu od po 72.000,00 dinara.

Predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković obratio se ovom prilikom nagrađenim studentima rekavši da će se njihov trud isplatiti. Osim toga, on je naglasio da je Obrenovac postao grad budućnosti, u kom se sigurno mogu profesionalno ostvariti.

"Rekli smo na prethodnom sastanku da ćemo imati još jednu veliku fabriku u Obrenovcu, do kraja godine će i ona biti završena. Studenti koji su sada na završnoj godini, imaju mogućnost da dođu do zaposlenja. Takođe, potpisan je ugovor za projekat odsumporavanja koji suštinski produžava vek našoj termoelektrani za još 50 godina što je ozbiljan potencijal. I prošli put sam konstatovao, i želim to opet da napomenem, velika je radost što među 50 studenata ima 6 budućih doktora. To je stvar problematična za našu opštinu, jer imamo deficit lekara. U jednom trenutku smo imali 18 lekara na birou, i sve smo ih preko opštinskog projekta ubacili u Dom zdravlja i beogradske ustanove."– istakao je Čučković.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković je naglasio da je fabrika soje četvrta fabrika na našoj teritoriji koja će biti gotova za mesec dana, i u kojoj će biti potrebni tehnolozi, ekonomisti i slično.

"Autoput koji se gradi ka Beogradu, svi sadržaji koje imamo u Obrenovcu, akvapark, besplatno letovanje i zimovanje i besplatan sport za vašu decu, kada ih budete imali, stvaraju mogućnost da nastavite ovde da živite da svi zajedno radimo na tome da naša opština bude bolja i bogatija." - dodao je Čučković.

U toku su pripreme za program "Matursko leto" po kom će 38 učenika srednje škole boraviti besplatno na Zakintosu. Srednjoškolcima će se pridružiti i 12 studenata koji su ove godine konkurisali za studentsku nagradu ali je nisu dobili.

"Uspeh studenata je iz godine u godinu sve bolji, a prvih 50 od ostalih studenata na listi dele nijanse. Samim tim je opština prošle godine pokrenula program ”Matursko leto” kako bi 12 studenata ”ispod crte” nagradila letovanjem na Zakintosu." – rekao je Miloš Stanojević, član veća GO Obrenovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE