Obrenovac, 13.12.2018

Grčić: Direktor EDB Knjaževac biće smenjen


Izvor: Tanjug | Obrenovac, 04.01.2018.

Foto:Arhiva
Direktor EPS-a Milorad Grčić potvrdio je sinoć Tanjugu da će direktor knjaževačke Elektrodistribucije Predrag Stojanović biti smenjen zbog nedoličnog posta na Fejsbuku.

Stojanović je juče na svom Fejsbuk profilu objavio neprikladnu fotografiju muškarca i žene uz komentar da je „raspisan konkurs u Elektrodistribuciji Knjaževac za hitan prijem koleginica za rad na visini”.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je seksističku poruku direktora Elektrodistribucije u Knjaževcu Predraga Stojanovića u kojoj omalovažava i vređa dostojanstvo žena.

"Objava Stojanovića ima dodatnu težinu s obzirom da, kao nosilac javne funkcije, ima obavezu da se bori protiv rodnih stereotipa i diskriminatornih stavova", navela je Janković.

- U svojim objavama direktor Stojanović otvoreno vređa sve žene, navodeći "uslove za zapošljavanje" u ovoj firmi, uz krajnje ponižavajuću fotografiju. Ženska odbornička mreža zahteva hitnu i odgovarajuću reakciju nadležnih u ovom preduzeću, kao i javno izvinjenje pomenutog direktora - navodi se u saopštenju.

- Spornu sliku mi je prosledio jedan od mojih elektromontera za vreme trajanja pretpraznične zabave u hotelu Timok i bila je namenjena mojim prijateljima elektromonterima, a da je nisu svi protumačili kao seksističku, dokaz je to što je sliku lajkovalo i nekoliko koleginica i prijateljica – objasnio je Stojanović.

- Svako normalan zna da u elektrodistribucijama nema žena elektromontera što je dovoljan dokaz da su sporna slika i "oglas" šala. Bilo kako bilo, još jednom se javno izvinjavam svima onima koji nisu razumeli šalu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE