Obrenovac, 19.06.2019

KRIV JE 'STAN NA DAN'


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 28.10.2018.
Evo zašto je kirija u Beogradu tako skočila...

Foto:Thinkstock
Stanovi koji se izdaju u centru Beograda sve su skuplji, a jedan od razloga je i činjenica da se sve veći broj vlasnika odlučuje da ih izdaje na dan ili dva.

Širom Evrope turisti su "proterali" meštane iz istorijskih centara gradova, pa ni Beograd ne zaostaje u tom trendu. Prema podacima gradskog sekretara za privredu, na teritoriji srpske prestonice je 10. oktobra bilo registrovano 1.389 jedinica u privatnom smeštaju koje raspolažu sa 3.344 ležaja.

Najviše su zastupljene sobe sa tri i apartmani sa četiri zvezdice, što govori o visokom kvalitetu usluga koje pružaju kategorizovani objekti na teritoriji Beograda - kaže Milinko Veličković, gradski sekretar za privredu, pišu Večernje novosti.

Najveći broj smeštajnih jedinica nalazi se u užem i širem centru grada, ali su kategorizovani i objekti na rubnim delovima grada. Kategorizacija seoskih turističkih domaćinstava je u poslednje vreme sve popularnija, kao i odmor na selu, pogotovo za stanovnike velikih gradova - urbanih sredina, pa je i to posledica prilagođavanja zahtevima savremene turističke tražnje.

Gradski sekretar kaže da je Beograd sve atraktivnija destinacija na turističkoj mapi Evrope i da smeštajna ponuda mora da se prilagođava turističkom tržištu, jer su gosti sve zahtevniji, a Beograđani im rado izlaze u susret.

"U 2016. i u 2017. godini povećan je broj zahteva za kategorizaciju privatnog smeštaja u odnosu na prethodne godine, što govori u prilog povećanju ponude privatnog smeštaja grada Beograda i tendenciji stalnog rasta", napominje Veličković. - Poslednjih deset godina u svetu ovaj smeštaj beleži konstantan rast. Beograd stoji rame uz rame po kvalitetu usluga sa svim svetskim metropolama, što pokazuju i ocene na "Bukingu", vodećoj svetskoj onlajn platformi za rezervacije objekata.

Dakle, kao u i drugim metropolama, i u Beogradu je primetno sve veće interesovanje turista za privatni smeštaj, s obzirom na to da je cena znatno povoljnija nego u hotelima. Ponuda većeg dela kategorizovanog privatnog smeštaja uopšte ne zaostaje, a u nekim slučajevima i prevazilazi hotelsku ponudu grada.

"Najčešći korisnici usluga privatnog smeštaja su poslovni ljudi iz inostranstva, iz EU i neposrednog okruženja, koji su ranije koristili hotelski smeštaj, ali su se zbog nižih cena i kvalitetne usluge preorijentisali na kategorizovani privatni smeštaj", ističe Veličković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE