Obrenovac, 19.06.2019

VOZAČI, STIŽU NOVA PRAVILA


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 07.11.2018.
Za nova vozila tehnički pregled posle dve godine, a za netačne podatke SLEDE OGROMNE KAZNE!

Foto:Ognjen Radošević
Tehnički pregled prilikom prve registracije novog vozila ubuduće neće biti obavezan, proističe iz najnovijih izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja Srbije koje je prodložila Vlada, a o kojima trenutno raspravlja Skupština Srbije.

Vlasnici tih vozila će na prvi tehnički pregled ići tek posle dve godine! Pri tome "slovo zakona" nalaže uvoznicima, odnosno domaćim proizvođačima vozila da izdaju vlasnicima "Potvrdu o saobraznosti vozila", dokaz koji sadrži tačne podatke o karakteristikama vozila.

Uvoznici i domaći proizvođači vozila, ukoliko izdaju ovu Potvrdu sa netačnim podacima biće kažnjeni u iznosu od 200.000 do 600.000 dinara!

- Potvrda je u suštini ista kao i registracioni list s tim da se unose i neki dodaci poput fabrički ugrađene kuke ili druge fabrički homologizovane opreme - kaže Milan Belin direktor kompanija "Reno-Nisan Srbija" koja zastupa i "Dačiju".

Belin kaže i da u njihovoj kompaniji neće biti naplaćivana ova usluga.

- Ukoliko neko od uvoznika proceni da ne može da, iz nekog razloga, da u poptupnosti tačne podatke neće izdavati potvrdu i kupac će ići na tehnički pregled kao i do sada - objašnjava Belin.

Ovo je, posle odluke da vozila starija od 15 godina ne moraju da idu na tehnički pregled svakih šest meseci još jedna lepa vest za vozače.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE