Obrenovac, 18.02.2020

Šansa za nove preduzetnike


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 19.02.2019.
Polaznici obuke pod nazivom 'Put do uspešnog preduzetnika' sigurno koračaju ka sopstvenom biznisu

Foto:@Cuckovicm
U prostorijama Sportsko-kulturnog centra „Obrenovac“ 56 nezaposlenih lica dobilo je sertifikat o završenoj obuci pod nazivom „Put do uspešnog preduzetnika“. Budućim preduzetnicima sertifikate su uručili zamenik direktora filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Grada Beograda Siniša Knežević i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Obuka će polaznicima omogućiti da konkurišu za sredstva koja su im potrebna da započnu sopstveni biznis.

 „Mislim da su osnovni pokretači društva upravo oni koji imaju neku ideju da se samozaposle i eventualno, da u tom svom biznisu, angažuju i druge ljude“, rekao je predsednik Gradske opštine Obrenovac.

On je nagasio da realizovanje ovakvog programa pruža podršku svima koji imaju želju da svojim radom steknu finansijsku dobit.

„Ubeđen sam da će mnogi od vas pronaći svoju sreću kroz ovaj program i apelovao bih na vas da, kada budete tu svoju priču zaokružili, da vodite računa o onima koji dolaze iz novih generacija, da svako od vas povuče bar po još jednog. Tako možemo da budemo solidarno društvo, koje će imati mogućnost da od nas 72.500 koliko nas živi u našoj opštini, koliko-toliko ostavarimo taj san da svako od nas bude finansijski nezavisan“, kazao je Čučković.

Polaznici su prošli obuku tokom koje proveravaju opravdanost poslovne ideje i sagledavaju prednosti i rizike preduzetništva.

„Današnji dan je veoma značajan i za nas kao predstavnike opštine zbog toga što se na ovaj način veliki broj građana može zaposliti. Mislim, pre svega, na one koji ne žele da se zaposle u velikim fabrikama koje su u poslednje vreme otvorene u našoj opštini. Ovo je jedan dobar način da se oni zaposle i pomognu sebi u budućnosti“, rekla je Maja Lalić, načelnica Odeljenja za privredu i razvoj.

Predsednik opštine Miroslav Čučković podsetio je na programe Gradske opštine Obrenovac koji za cilj imaju da pomognu sugrađanima starijim od 55 godina da dođu do radnog mesta, a kroz koje je prošlo više od 300 građana.

Evidencija nezaposlenih na teritoriji opštine Obrenovac kaže da je krajem januara ove godine bilo nešto više od 4.000 lica, što je u odnosu na isti mesec prošle godine 18,5 odsto manje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE