Obrenovac, 10.12.2018

Nova godina, novi sajt GO Obrenovac


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 05.01.2018.
Modernija internet prezentacija gra─Ĺanima je na raspolaganju od 4. januara...

Foto:Printscreen


´╗┐

Novi sajt Gradske opštine Obrenovac po─Źeo je sa radom i poseduje mnoštvo novina. Obrenov─Źanima ─çe i dalje biti dostupne sve informacije o dešavanjima o gradu, koje ─çe biti plasirane kroz znatno funkcionalniju internet prezentaciju.

„Poslednjih nekoliko meseci smo sopstvenim resursima pravili novu prezentaciju, ─Źime smo ostvarili zna─Źajne uštede u opštinskom bud┼żetu. Za potrebe ovog posla nismo anga┼żovali nikakvu firmu sa strane, ve─ç smo zahvaljuju─çi znanju našeg zaposlenog Duška Krsti─ça uspeli sami da izgradimo novi sajt. Pored svog redovnog posla, od predsednika opštine smo dobili zadatak da se i ovim bavimo. To nam uopšte nije bilo teško, bilo je prili─Źno zanimljivo i izazovno“, rekla je Milica Vasiljevi─ç, šef odseka za društvene delatnosti GO Obrenovac.

Zaposleni smatraju da i na ovaj na─Źin treba da se ide u korak sa vremenom, ─Źime se još jednom izlazi u susret gra─Ĺanima Obrenovca.

„Mi smo sa „Joomla!“ programske aplikacije prešli na „WordPress“, koja je nama jednostavnija za upotrebu, ali je i bezbednija u smislu odr┼żavanja sadr┼żaja. Trudili smo se da ispratimo sve smernice Ministarstva lokalne samouprave za izradu internet prezentacija organa dr┼żavne uprave i da osmislimo jednostavnije pronala┼żenje odgovaraju─çih javnih usluga i dokumentacije. Nadam se da ─çemo ovim unaprediti komunikaciju sa gra─Ĺanima, sa privrednim subjektima i sa drugim organima dr┼żavne uprave i da ─çemo oja─Źati poverenje koje nam oni ukazuju“, istakla je Vasiljevi─ç.

Novi sajt ima i nekoliko novih sekcija. Jedna od njih ti─Źe se kulturnih i sportskih doga─Ĺaja, dok je jedna uvedena na inicijativu predsednika GO Obrenovac Miroslava ─îu─Źkovi─ça, a ti─Źe se ponuda za zaposlenje.

„Napravili smo sekcije o servisnim informacijama, tj. o informacijama o radovima na putevima, planiranim isklju─Źenjima vode i struje i sli─Źno, a na predsednikovo insistiranje smo uveli i sekciju sa ponudama za zaposlenje. Sajt je svakako naše centralno mesto na internetu. Me─Ĺutim, kako bismo doprli do što ve─çeg broja gra─Ĺana, prisutni smo i svakodnevno se oglašavamo na društvenim mre┼żama. Tu su zvani─Źni Fejsbuk i Tviter nalozi, a od skoro nas gra─Ĺani mogu pratiti i na zvani─Źnom profilu na Instagramu. I sam predsednik je vrlo aktivan na Tviteru i Fejsbuku, tako da se trudimo da olakšamo pristup potrebnim informacijama i sadr┼żajima sa svih strana“, objasnila je Vasiljevi─ç.

Iz Gradske opštine Obrenovac navode da su veoma zahvalni obrenova─Źkim fotografima Marku Leontijevi─çu, Vukašinu Ljuštini, Nemanji Ta─Źi─çu, Tomislavu Neši─çu i Ivanu Stanivukovi─çu koji su ustupili svoje fotografije Obrenovca. Osim toga, upu─çen je poziv svima koji na bilo koji na─Źin u─Źestvuju u organizaciji raznih doga─Ĺaja u Obrenovcu, da se jave kako bi se isti našli na opštinskom sajtu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE