Obrenovac, 29.01.2020

PRVA SEDNICA SKUPŠTINE GRADSKE OPŠTINE OBRENOVAC (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.03.2019.
Održana prva po redu Sednica Skupštine GO Obrenovac u ovoj godini

Foto:lokalnenovine.rs
Danas je u prostorijama novog obrenovačkog parlamenta, sa početkom u 09:00 časova, održana prva po redu Sednica Skupštine GO Obrenovac u ovoj godini, bez prisustva odbornika opozicije koji su, iako izabrani kao predstavnici naroda čija je dužnost da u interesu građana prisustvuju sednicama i učestvuju u radu Skupštine, bez jasnog obrazloženja bojkotovali današnju sednicu. To nije uticalo na redovan tok sednice, jer je postojao kvorum za punovažan rad i odlučivanje pa su tako odbornici u skupštinskoj sali, ne na ulici, usvojili sve predložene tačke dnevnog reda.

Predsednik GO Obrenovac, Miroslav Čučković naglasio je da su odbornici opozicije najavili da će i na dalje bojkotovati rad Skupštine i dodao: "Na sreću, građani Obrenovca su dali poverenje na prošlim izborima Srpskoj naprednoj stranci i njenim koalicionim partnerima koji su kao tiha i pristojna većina i danas u sali, kao što su bili i na svakoj Skupštini. Ovih nekoliko ljudi koji su napustili sednicu, deo su udružene organizacije koja ima za cilj destabilizaciju naše države. Mi danas u Obrenovcu, odgovorno nastavljamo da radimo. Naravno da ćemo upozoravati građane Obrenovca da će ta marginalna skupina doći po svoje dnevnice, kao što su i do sada radili."

Na sednici su usvojene odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora Javnih preduzeća čiji je osnivač Gradska opština Obrenovac i to: JP "Poslovni prostor", JP za izgradnju Obrenovca, JP za zaštitu i unapređenje životne sredine i JKP "Obrenovac". Odbornici su usvojili i predloge rešenja o izmenama i dopunama programa poslovanja JKP "Obrenovac", JKP "Toplovod" i JP SKC Obrenovac. Data je saglasnost na odluku nadzornog odbora JP "Poslovni prostor" o cenama usluga za hitne intervencije, održavanje higijene i ostale usluge vezane za održavanje zajedničkih delova stambenih zgrada od strane JP "Poslovni prostor". Usvojen je i predlog zaključka JP za izgradnju Obrenovca u vezi pribavljanja podataka od RGZ-a i drugih organa za izradu projektne dokumentacije za izgradnju mreže fekalne kanalizacije u naseljima Ratari i Belo Polje.

Predsednik opštine je u svom izlaganju rekao da je raspisan tender za rekonstrukciju hotela "Obrenovac", raspisani su tenderi za rekonstrukciju preostalog dela toplovodne mreže koji nije rekonstruisan, kao i tender za toplifikaciju u naseljima Belo Polje, Breska i delovi Muzičke kolonije. U toku sledeće nedelje biće potpisan ugovor za izgradnju kanalizacije na valjevskom putu, završen je građevinski projekat i dokumentacija za kanalizaciju na šabačkom putu, dobijen je i izvođač radova "Sloboda građevinar" za izgradnju sistema cevovoda koji ide ka selima ka Ubu, a kako kaže predsednik radovi na izgradnji novog krila Doma zdravlja teku predviđenom dinamikom.

"Što se tiče kanalizacije u Urovcima i Krtinskoj, Direkcija za izgradnju grada Beograda u iznosu od 125 miliona dinara će raspisati javnu nabavku za dobijanje izvođača radova na tom prostoru. Mi svesno nismo ušli u rekonstrukciju kompletnog puta kroz Urovce između šabačkog puta i puta za Mladost zbog toga što će tuda ići radovi na izgradnji sekundara, ali zato smo bili posvećeni u prethodnom periodu i Poljanama, i Rojkovcu i Bariču i bićemo u narednoj nedelji posvećeni i Vukićevici za rekonstrukciju njenih regionalnih puteva." - rekao je Miroslav Čučković.

Čučković je najavio i nastavak akcije "Sto ulica u jednom kvartalu" koja se odnosi na asfaltiranje puteva u svih 30 Mesnih zajednica.

Predsednik opštine Miroslav Čučković podneo je izveštaj o kompaniji Mei Ta i naglasio da je najveća satisfakcija rešen problem nezaposlenosti u Obrenovcu, a finansijska nezavisnost koja je ovim projektom ostvarena je najveći uspeh ove investicije. Naplaćen porez na zarade u 2018. na teritoriji Obrenovca premašio je 1 milijardu dinara.

Na sednici je podnet i izveštaj o sprovedenim aktivnostima na realizaciji sporazuma sa EPS-om koji se odnose na projekat izgradnje glavne trase novog toplovoda magistrale III, projekat uređenja centra grada sa pripadajućim komercijalnim sadržajem i projekat otvaranja proticajnog profila Jasenačkog potoka. 

Direktor JKP Toplovod, Boris Ivković rekao je da su svi zadaci koji se tiču izgradnje treće magistrale obavljeni.

"Potpisan je ugovor sa Gradskim zavodom za veštačenje koji će dvadesetog ovog meseca početi da ide trasom magistrale III i da procenjuje i da snima zemljište građana kroz koje ta trasa prolazi. Poslat je i zahtev Vladi Republike Srbije za proglašenje javnog interesa." - rekao je Boris Ivković.

Direktor JKP Obrenovac, Slavko Berić rekao je da će EPS uložiti preko 200 miliona dinara kako bi centar Obrenovca dobio potpuno novi izgled. Sredstvima EPS-a biće uređen i Jasenački potok o čemu je odbornicima govorio savetnik predsednika opštine Dejan Kamber.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE