Obrenovac, 10.12.2018

“Pričamo o solidarnosti“(s prevodom na znakovni jezik)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 23.12.2017.
Utorak, 26. decembar 2017. u 18.00 časova u čitaonici Biblioteke u Obrenovcu

Foto:lokalnenovine.rs
U okviru projektne aktivnosti Beogradskog centra za osobe sa invaliditetom a u okviru programa „Naše ruke-naša reč 2017" u utorak, 26. decembra 2017. u 18.00 časova u čitaonici Biblioteke biće izveden program „Pričamo o silidarnosti“ koji je pripremila Anđelka Kaljević, defektolog, stručni saradnik Udruženja tumača za lica sa oštećenjem sluha Srbije i stručni saradnik Beogradskog centra za osobe sa invaliditetom.

Program ima za cilj poboljšanje društvenog položaja gluvih i nagluvih osoba, njihovo uključivanje u sve sfere života, a posebno prilagođavanje kulturnih sadržaja njihovim komunikacijskim veštinama. O primerima solidarnosti u različitim životnim situacijama govoriće deca i mladi iz Obrenovca. Program će u celini biti provođen na znakovni jezik.

Ova aktivnost je još jedan vid podrške gluvim i nagluvim osobama i konkretan primer upotrebe i primene znakovnog jezika koji je od suštinskog značaja, kao osnovni jezik komunikacije, u obavljanju osnovnih životnih potreba i sticanju novih znanja ove populacije. Iz istog razloga i s istim ciljem nastao je specijalizovani bibliotečki servis  Biblioteke za gluve i nagluve osobe „Videti zvuk“, koji će u okviru programa biti predstavljen.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE