Obrenovac, 03.06.2020

STI┼ŻE OLAK┼áANJE


Izvor: Kurir,Lokalne novine | Obrenovac, 30.09.2017.
Elektronsko pla─çanje na Portalu eUprave

Foto:Profimedia


´╗┐

Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu danas je uputila poziv svim bankama, platnim i institucijama elektronskog novca koje posluju u Srbiji da omogu─çe pla─çanje usluga na Portalu eUprava putem elektronskog bankarstva, platnih kartica i ostalih vidova elektronskog pla─çanja.

Pla─çanje platnim karticama trebalo bi da bude realizovano u naredna dva meseca, elektronsko bankarstvo do kraja godine, a potom i ostali vidovi elektronskog pla─çanja, navodi se u saopštenju Kancelarije za informacione tehnologije i e-Upravu Vlade Srbije.

"Elektronsko pla─çanje gra─Ĺanima ─çe omogu─çiti da izbegnu odlaske na šaltere banaka ili pošte. Ovo je va┼żan i veliki korak ka potpunoj digitalizaciji elektronskih usluga. Banke koje se odazovu pozivu i uspostave jedan od modela elektronskog pla─çanja, pomo─çi ─çe nam da gra─Ĺanima omogu─çimo još ve─çi komfor i uštede u vremenu", objašnjava direktor Kancelarije za informacione tehnologije i eUpravu Mihailo Jovanovi─ç.

Ideja je da se gra─Ĺanima omogu─çi da administrativne takse za li─Źna dokumenta, produ┼żenje registracije ili neku drugu eUslugu namire u potpunosti online, dodaje se u saopštenju.

Jovanovi─ç je napomenuo da ─çe svim zainteresovanim bankama, u skladu sa objavljenom specifikacijom, biti omogu─çeno da pove┼żu svoje sisteme elektronskog pla─çanja sa sistemom Portala eUprava, što ─çe korisnicima omogu─çiti da, pošto pokrenu uslugu, jednostavno odaberu svoju banku i na─Źin pla─çanja.

"Na bankama je da, u skladu sa poslovnom politikom, opredele koji model elektronskog pla─çanja ─çe ponuditi. O─Źekujemo dobar odziv i podršku bankarskog sektora", istakao je Jovanovi─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE